MTI

Több száz új munkahely Debrecenben informatikusoknak

Az IT-Services Hungary (ITSH) Kft. a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával új munkahelyeket teremt Debrecenben - jelentette be Ilosvai Péter, a cég ügyvezetője.

Szerdán késő délután Nyíregyházán, az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központban készítették el azt a szerződést, amely szerint a szaktárca a Munkaerő-piaci Alap terhére 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad az ITSH cégnek. Az IT Services Hungary Kft. száz százalékos magyar leányvállalata a T-Systems Enterprise Services GmbH-nak. A 2006-ban alapított magyar cég az informatikában a T-Systems nemzetközi termékláncának fontos része. A budapesti székhelyű társaság áprilistól működtet egy debreceni telephelyet, ahol jelenleg 160-an dolgoznak, de jövőre már ezernél több munkahelyet akarnak létesíteni. "Fiatal tehetségeket és tapasztalt szakembereket keresünk" - hangoztatta Ilosvai Péter.

A cég többek között komplex informatikai rendszerek és teljes informatikai infrastruktúrák létrehozását és üzemeltetését, vállalati informatikai biztonsági rendszerek kifejlesztését végzi a legmodernebb technológiákra építve.

Az ITSH-nál tisztában vannak vele, hogy az általuk igényelt nagy számban Debrecenben sincs elég informatikus, ezért Ilosvai Péter arról beszélt, hogy a nyíregyházi és egri főiskolákon végzett szakemberekre szintén számítanak. Elhelyezésükre egy külön irodaházat építenek jövőre Debrecenben. Ennek eredményeként a T-Systems innen láthatja el multinacionális ügyfeleit IT-szolgáltatásokkal egész Európában. "Az új, debreceni helyszín bővíti a T-Systems világméretű szervizhálózatát" - mondta. "Mindez azt mutatja, hogy a magyarországi szakképzés és felsőoktatás színvonala a legmagasabb igényeknek is megfelel" - fogalmazott az IT-Services Hungary ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b10 #2
    Nekem meg az érdekes, hogy ki lesz olyan buta, hogy elmegy ide dolgozni, amikor a hazai és a német T csoportnál folyamatos leépítések vannak, a fizetések is alacsonyak. Nem tűnik túl stabil munkahelynek.
  • PíszLávJuniti #1
    Nyíregyházán és Egerben oktatnak informatikusokat? ez nekem új.