Napi Online

Összebútorozik a MySpace és a Skype

Összekapcsolja szolgáltatását a MySpace, a világ vezető közösségi portálja, és a Skype, az internetes telefonálás első számú cége.

A MySpace tagjai a Skype rendszerének segítségével a jövő hónaptól kezdve telefonálhatnak is számítógépükről - ehhez nem kell telepíteniük az utóbbi szoftverét, hanem a portál meglévő, megszokott azonnali üzenetküldő rendszerét használhatják. A Skype felhasználói telefonos címükön is megjeleníthetik a MySpace-en meglévő profiljukat, emellett a két cég megkönnyíti ügyfeleinek a csatlakozást a partner rendszeréhez. Ezzel a közösségi portál mintegy telefonszolgáltatóvá válik, míg a webes telefonos vállalkozás közösségi site-ként is működik.

A feleket az hozta össze, hogy mindkettőjük tevékenységének értéke akkor nő, ha gyorsan növelik felhasználói táborukat és a megszerzett ügyfelek lehető legnagyobb arányát hosszú távon is megtartják. A MySpace - amelynek 110 millió felhasználója van - egyre erősebb versenyben van a Facebookkal, amely gyorsan második lett a közösségi site-ok piacán, így létkérdés számára, hogy bővítse kínálatát. A telefonálás lehetőségének biztosítása a leglogikusabb lépés volt ezen a téren. A 220 millió felhasználót számláló Skype erős Európában és Ázsiában, az USA-ban azonban gyorsítani szeretné növekedését. Ehhez a lehető legjobb szövetségest találta meg az Amerikában erős közösségi portálban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!