Napi Online

Továbbfejlesztik a MySpace közösségi portált

A digitális videózást, illetve fotózást segítő két társaságot vásárolt fel a News Corp., hogy továbbfejlessze a tulajdonában lévő MySpace közösségi portál szolgáltatásait.

A Photobucket megvétele, ami a Reuters által idézett források szerint 250 millió dollárba került, lehetővé teszi a site-ra látogató több mint 42 millió felhasználónak, hogy fotókat és videókat töltsenek fel az internetre, majd beillesszék azokat saját weboldalaikba, blogjaikba vagy a közösségi site-okon lévő helyükre. E cég ügyfeleinek 40 százaléka eleve a MySpace-t választotta képei és klipjei megjelentetésére. A másik felvásárolt vállalkozás, a Flektor Inc. - amelyért szintén nem hivatalos források szerint 20 millió dollárt adott a vevő - könnyen használható szoftvereket ajánl a fotók és videók szerkesztéséhez, manipulálásához.

Szakértők szerint a fotótechnikai újdonságokat különösen a MySpace fiatal látogatói fogják nagyra értékelni, akik a leglelkesebb felhasználói az olcsó digitális kameráknak, illetve a nagy sebességű internet-hozzáféréseknek, amelyek lehetővé teszik a képek-videók gyors továbbítását. A két szakcég felvásárlása illik a News Corp. stratégiájába, amelyben igyekszik felfuttatni egyre jövedelmezőbb internetes ágazatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!