SG.hu

Siófoki konferencia az adatbiztonságról

Az elektronikus adathordozók tárolásával foglalkozó MediaVault Hungary Adatbiztonsági Kft. idén első alkalommal, azonban hagyományteremtő szándékkal rendezi meg Üzletmenet folytonosság - Adatok mentése, a mentések biztonságos kezelése - Szabályozás, ellenőrzés, megfelelés című adatbiztonsági konferenciáját.

A szeptember 17-én, Siófok egyik legszebb és legújabb szállodájában, a Hotel Residence-ben megrendezésre kerülő konferencia célja, hogy az ágazati specifikumok függvényében bemutassa az adatok mentésére, illetve a mentési adatok biztonságos kezelésére vonatkozó aktuális törvényi szabályozásokat, útmutatást adjon a résztvevőknek az ellenőrzések menetét és tapasztalatait illetően és konkrét módszerek bemutatásával elősegítse a mentések és az archívumok biztonságos kezelésének megvalósulását.

A konferencián 9 szaktekintély tart előadást a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, az APEH, az Állami Számvevőszék, az Információrendszer Ellenőrök Egyesülete (ISACA), a PricewaterhouseCoopers, az amerikai Perm-A-Store és a MediaVault Hungary képviseletében.

A teljesség igénye nélkül a rendezvény olyan témákat érint, mint a pénzügyi szervezetekre vonatkozó üzletmenet-folytonossággal kapcsolatos jogszabályi háttér és a velük kapcsolatos IT vizsgálatok gyakorlati módszertana és tapasztalatai. Az APEH részéről az elektronikus adatok kezeléséről és archiválási szabályozásáról hallhatunk a számviteli törvény és az adózást érintő jogszabályok tükrében, úgymint az elektronikus adatok hiteles megszerzésének gyakorlati módszerei is elhangzanak majd. A konferencia gyakorlati oldalról érinti a magas sűrűséggel írt mágnesszalagok gondos kezelését és a mentési adatok biztonságos, távoli helyszínen történő tárolásának feltételeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!