SG.hu

Egyre több információbiztonsági audit készül

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2007 januárjában már harmadik alkalommal mérte fel a magyarországi "ISO27001" információbiztonság rendszer tanúsítások helyzetét. A tanúsítások száma 60%-kal növekedett az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest - jelentette be Dr. Ködmön István az Egyesület alelnöke a szervezet XXIV. Információvédelem menedzselése címmel megrendezett szakmai fórumon.

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületet 2004-ben magánszemélyek alapították a már 2001 óta együtt dolgozó információbiztonsági szakemberekből álló "BS7799 Értékteremtő munkacsoport" értékeinek továbbvitelére. A téma iránt növekvő igényt mutatja, hogy a rendezvényen nagy számú hallgatóság - közel 80 fő - jelent meg és az Egyesület fennállása óta sikerült jelentősen növelnie tagjainak számát, valamint megnyernie neves hazai és nemzetközi cégek támogatását is. Az Egyesület már harmadik alkalommal kérte meg a Magyarországon "ISO27001" - korábban BS7799 -tanúsítást végző szervezeteket, hogy nyilatkozzanak a sikeresen lezárt auditok számáról.

A 12 magyar auditor cég- amely lefedi a teljes magyar piacot - adataiból kiderül, hogy 65 sikeresen lezárt audit esemény történt már, ami 60%-os növekedést jelent egy év alatt. Fény derült arra is, hogy a tanúsítók közül a magyar piacot az SGS Hungária Kft. uralja 46%-os piaci részesedésével, második helyen a DNV Magyarország Kft. áll 17%-os részesedéssel.

A rendezvényen Dr. Ködmön István kitért arra is, hogy Magyarország nemzetközi viszonylatban is jól teljesít e téren (a www.xisec.com oldal szerint is), hiszen világviszonylatban elfoglalt 9. helyével olyan országokat előz meg, mint Franciaország, Norvégia, Svédország vagy Ausztrália.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!