Berta Sándor

Havonta 6 millió személyes adat tűnik el az USA-ban

Phil Howard, a Washingtoni Egyetem professzora megpróbálta felbecsülni, hogy mennyi információ tűnik el átlagosan egy hónapban az Egyesült Államokban.

A professzor közlése szerint rendszeresen tűnnek el az Egyesült Államokban olyan személyes adatok (társadalombiztosítási azonosítószámok, egészségügyi adatok, címek, bank- és hitelkártyaszámok stb.). Az év végére az eltűnő információk mennyisége elérheti majd akár a kétmilliárd adatsort.

Howard vizsgálatai szerint 1980 és 2006 között összesen 1,9 milliárd adat tűnt el vagy ennyit loptak el, ez személyenként 9 információ. Az 550 bizonyított eset 31 százalékában a crackerek voltak a felelősek, 60 százalékuk pedig a cégek és a szervezetek hanyagságára vezethető vissza, míg 30 százalék érintette valamelyik kollégiumot vagy egyetemet. A legnagyobb adatlopási-adateltűnési ügy az Acxiomnál történt, ahol egy betörő összesen 1,6 milliárd személyes információhoz fért hozzá és tulajdonított el.

A professzor becslései szerint a vállalatok hanyag adatkezelése, a crackertámadások miatt átlagosan havonta 6 millió személyes adat tűnik el az Egyesült Államokban. A hivatalosan identitáslopásoknak nevezett kategóriába tartozó bűncselekmények száma nő jelenleg a legdinamikusabban. Howard elmondta, hogy a probléma megoldásában elsősorban állami segítségre lenne szükség, de a cégeknek és a szervezeteknek is meg kell erősíteniük ezeknek az információknak a védelmét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • htmm #1
    És miben mérjük az adatot? Darabban?
    ...de legalább a <h|cr>acker fogalommal tisztában van.