Berta Sándor

A widgetek, mint reklámhordozók?

A Slide.com lehetővé teszi widgetek elhelyezését a közösségi oldalakon, többek között a MySpace honlapján is. Ezek a kis alkalmazások lehetnek rövid diafilmek, vendégkönyvek vagy éppen horoszkópok.


Max Levchin
Új módon, a felhasználókon keresztül szeretné meghódítani a közösségi portálokat a Slice.com és annak tulajdonosa, Max Levchin. A szakember, aki a PayPal társalapítója, korábban képmegosztó szolgáltatást indított, amely díjmentesen teszi lehetővé a képek megosztását a világhálón. Azóta immár két év telt el és a Slice.com nem sokat hallatott magáról.

Levchin ezúttal a közösségi portálok reklá­mokkal való meghó­dítására készül. Ez elég nehéz fe­la­dat, ugyanis a nagy közösségi oldalak nem igazán lelke­sednek a hirde­tésekért, ugyanis - joggal - attól tarta­nak, hogy ezek a tartal­mak elijeszthetik a felhasz­nálókat, hiszen egy ilyen hon­lapra általában nem rek­lámok néze­getése miatt láto­gatnak az emberek. A PayPal 32 éves társ­alapítójának ötlete azonban érde­kes: a rek­lá­mo­kat csak azok láthatnák, akik ezt szeretnék.

A cég rövid időn belül a widgetpiac egyik meghatározó szereplőjévé vált és most új ötlettel rukkolt elő. Levchin tisztában van azzal, hogy az emberek nem akarnak reklámhordozókká válni és nem szeretnének örökké hirdetéseket nézni a személyes oldalaikon. Éppen ezért a reklámok engedélyezése mindenki számára szabadon választott lesz. A szakember és kolléganője, Sonya Chowla szerint az emberek sokkal inkább meggyőzhetők, ha a döntés az ő kezükben van. Elég csak megnézni, hogy hány a Nike vagy a Coca-Cola feliratos pólót viselő fiatalt lehet látni van az utcán.

"Úgy gondoljuk, hogy meggyőzhetjük az embereket arról, hogy legyenek egy adott márka hordozói, sőt nagykövetei" - közölte Sonya Chowla. Lisa Weinstein, a Mindshare reklámügynökség vezetője sem tartja az ötletet rossznak. Sőt, úgy vélte, ezekkel a reklámokkal emelhető lenne egy adott profil értéke. A Slide.com-nak máris sikerült két céget megnyernie az ötlet támogatására, az egyik a Paramount Pictures, a másik a Discovery Channel. A reklámipar képviselői azt remélik, hogy így azokat a fiatalokat is elérhetik, akik kevés időt töltenek a televízió előtt, nem igazán olvasnak újságokat. "Amennyiben az elképzelésünk beválik és népszerű lesz, nem tartom kizártnak, hogy jövőre a tőzsdére menjen a cég" - mondta Max Levchin

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • archelf #4
    ...ezek a tartal­mak elijeszthetik a felhasz­nálókat, hiszen egy ilyen hon­lapra általában nem rek­lámok néze­getése miatt láto­gatnak az emberek...

    Én személy szerint egyetlen oldalra sem a reklámok kedvéért megyek.

    AE
  • Justil #3
    A PayPal 32 éves társ­alapítójának ötlete azonban érde­kes: a rek­lá­mo­kat csak azok láthatnák, akik ezt szeretnék.

    Húde kibebaxottul érdekes
  • HuAn82 #2
    Milyen reklám?
  • sathinel #1
    "A rek­lá­mo­kat csak azok láthatnák, akik ezt szeretnék."

    Ja de ha érdekel valami akkor rákeresek. ha nem keresek ilyesmit akkor meg ismét ne legyen a honlapon. engem már az itt középen megjelenő reklám is idegesít a cikk közepén. lehet hogy így kapják a reklámot, de a cikk közben egy ilyen gagyi reklám eléggé elrontotta a kedvem. Mozgó forgó idióta reklámokat rakni egy cikkbe amit olvasni akarok????