Berta Sándor

Az új technológiákra koncentrál a Deutsche Telekom

Nem tett le újabb internetes vállalatok megvételéről a német távközlési konszern, hogy ezzel tegye versenyképessé magát a konkurenseivel szemben és vonzóvá a felhasználók számára.

Mint ismeretes, a Deutsche Telekom vezetői a múlt héten döntöttek úgy, hogy a T-Venture befektetési cégen keresztül stratégiai partnerkapcsolatot építenek ki a Jajahval. Az együttműködésnek köszönhetően a DT egy befektetési leányvállalatán keresztül több millió euróért cserébe nemcsak támogatja a távközlési céget, de a tervek szerint tulajdonrészt is vásárol magának benne. "A cél az, hogy a Jajah technológiájának segítségével új szolgáltatásokat fejleszthessünk ki a vezetékes telefonpiacon" - emelte ki egy neve elhallgatását kérő szakember.

"Számos hasonló befektetést el tudunk képzelni a jövőben. Emellett azonban saját magunk is fejlesztünk ki szolgáltatásokat és együttműködünk más online cégekkel" - jelentette ki René Obermann, a Deutsche Telekom igazgatóságának elnöke. Vagyis a DT követni akarja azt a jelenlegi tendenciát, miszerint a nagy telekommunikációs konszernek vagy felvásárolják az érdekes és népszerű szolgáltatásokat fejlesztő cégeket vagy tulajdonrészt szereznek bennük. Ilyen tranzakció volt legutóbb amikor a News Corp. leányvállalatának számító Fox Interactive Media 300 millió dollárt fizetett a Photobucket képi szolgáltatásért.

Emellett a német telekommunikációs óriás nemcsak a vezetékes és a mobil telefonpiacon, de az online ágazatban is erősíteni akarja pozícióit. Obermann hozzátette: arra számítanak, hogy egyre többen fognak a HSDPA szabványnak köszönhetően a mobil készülékeikről is internetezni. A szakember ugyanakkor nem erősítette meg, de nem is cáfolta azt az értesülést, miszerint Indiában, Ázsiában vagy Dél-Amerikában vásárolnak majd meg egy vagy több távközlési társaságot.

"Tény, hogy elsősorban külföldön szeretnénk terjeszkedni a mobil és a mobil internet ágazatban. Olyan piacokra koncentrálunk, ahol már jelen vagyunk, de ide tartoznak a szomszédos országok is" - közölte René Obermann. A DT-nek vannak leányvállalatai Nagy-Britanniában, Kelet-Európában, Hollandiában, Ausztriában és az Egyesült Államokban. Utóbbi eladásával kapcsolatban ugyan felmerültek hírek, de ezeket nem kommentálta a konszern vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #4
    Pontosan!:( Anglia is sucks ilyen szempontból... BT van csak a legtöbb helyen mint telefonszolgáltató és az meg szar...pl.ahol én vagyok max 2Mbit a sebesség ami lehet.....erre vagyunk 5-en....meg 384 kbps upra:(((
    Kedvezméynekről meg annyit,hogy csúcsidőben (18-23h között)a heti max adatforgalmam nem lehet több mint 750 Mb! Egyébként összeraknak több heavy userrel és shared net lesz, amig vissza nem áll az adatforgalmam "normális" szintre..Fair use policy.....
  • Supergamer_real #3
    "Ja és ha angliában megrendelsz egy netet, akkor aznap bekötik, vagy kedvezményeket kapsz . Mert van verseny..."

    Te sokat nem éltél angliában az biztos.

    Melyik szolgáltatóról beszélsz?

    Mert én 5 év alatt ilyennel nem találkoztam, pedig pár helyen laktam már angliában.

    Se kompenzáció se aznapi bekötés nincs. Ellenben így terjednek a külvárosi legendák...
  • sathinel #2
    Ja és ha angliában megrendelsz egy netet, akkor aznap bekötik, vagy kedvezményeket kapsz . Mert van verseny...
  • sathinel #1
    DT olyan mint az MS. Azt mondja hogy fejleszt, közben monopól helyzetet épít ki, és sír hogy nincs pénz fejleszteni, de azért szépen vásárolgat. A múltkor még sírt a szájuk, hogy nincs elég pénz fejleszteni, és ha nem övékét több évre a piac akkor nem tud fejleszteni....... KB mint itthon mikor már mindenki írja hogy az UPC sokkal gyorsabb, és jobb(ezt én tapasztalom mert 2 évig UPC-n voltam eredeti 2.5 megás vonalból 10 megás lett, aminél a letöltés 1200-1400 közt ugrált. A Tré-online 7 megás vonala jó ha tud 6-ot. 7 közelébe se ér) és talán most elkezd fejleszteni, bár kétlem mert hülyének nézi a felhasználókat.