Gyurkity Péter

Egyesülhet a Google és a YouTube

Iparági értesülések szerint a keresőcég jelenleg is tárgyal a népszerű portál felvásárlásáról, amelyet körülbelül 1,6 milliárd dollárért vehetnek meg. Előfordulhat, hogy mások is érdeklődnek az oldal iránt.

Az első ilyen híresztelés a TechCrunch jóvoltából bukkant fel, amely pénteken arról írt, hogy az egyeztetésekhez közel álló személyek szerint hamarosan létrejöhet a házasság. Ezzel a Google igen jó helyzetbe kerülne a videoreklámok piacán, a YouTube pedig kellemes hátszélben navigálhatna tovább, növelve az oldal látogatottságát, esetleg új szolgáltatásokkal kibővítve azt.

"A YouTube most egyértelműen a legizgalmasabb oldal a weben, amely idővel jóval többet is érhet, mint a most felbukkant 1,6 milliárdos összeg" - jelentette ki Jordan Rohan, az RBC elemzője. Szerinte a megállapodás révén kiváló módon egyesülne a portál közönsége és a keresőcég hirdetési megoldása, utóbbi pedig igencsak megerősítené helyzetét a videók terén a Yahoo-val és sok egyéb kisebb céggel szemben. A Reuters értesülése szerint az oldal iránt többen érdeklődnek, és a YouTube vezetői legutóbb 1,5 milliárdot kértek a potenciális vásárlóktól.

A kimagasló népszerűség nem véletlen, hiszen a YouTube az összes videókeresések 47 százalékát bonyolítja le, a szintén sűrűn látogatott MySpace itt csak 22, a Google maga pedig mindössze 11 százalékkal van jelen. A havonta mintegy 32 millió látogató megszerzése nem kis nyereség lenne a felvásárlónak, a Google pedig minden bizonnyal jól tudná hasznosítani ezt a bázist - még akkor is, ha Mark Cuban, a HDNet társalapítója nemrég úgy nyilatkozott, hogy csak egy idióta venné meg a YouTube-ot.

A híresztelésekre egyik oldalon sem reagáltak, könnyen lehet azonban, hogy a 2005 februárjában indult portál a napokban új gazdára talál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szipter #17
    És megtörtént..

    A Google megvette a YouTube-ot
  • BiroAndras #16
    "a google legalább "barátságosan" teszi mindezt. jobb lenne ha pl. a microsoft akarná megvenni"

    Én nem látom a különbséget.
  • ssdb #15
    nem kiikatatja hanem felvásárolja == a YouTube már nem vetélytárs lex hanem csoport tag == Google Video-t megszünteti és/vagy beépíti a YouTube-ba és a reklámot majd ő finanszírózza. Így a legnagyobb ő lesz a piacon több mint 50% részesedéssel.
  • I.C.ram #14
    Tisztán látszik, hogy konkurencia megszünetésről van szó. Googlenek már van videóportálja. Minek kéne neki mégegy. Nem is kell neki... szimplán csak a legnagyobb konkurenciát iktatja ki ezzel.
  • Police88 #13
    lol elöbb volt egy cikk h ki lenne olyan hülye h megvenné a youtubet mert h rájuk szállnának a szerzői jogok miatt erre másfél miliárd dodó :))))
  • Penge4 #12
    A Google arra megy, hogy minden létező internetes, elektronikai és szoftverágba belevág, majd behálózza a többi szolgáltatót és egyeduralkodója lesz mindennek.
    Amúgy ott van még a Tré-Com is, az is mindent felvásárol.
  • carville #11
    Hát, ha egyesülnek is remélem az nem azt jelenti hogy átöröklik a kisképernyőt, a 10 perces időhosszlimitet és a nemtudom hány megás méretlimitet a YouTube-ról, mert nekem pont az tetszik a Google Videos-on hogy legalább normális méretben, azt töltesz fel amit akarsz...
  • pTk #10
    sztem a google videonek ez csak jot tesz...az valami rettenetes a youtubehoz képest :)
  • peba #9
    Én nem ellenzem.
    De így külön is jó.
    Úgyis Google uralom van. Meg MS. A többi labdába se rúghat. Még a yahoo se nagyon.
  • Feriboy #8
    a google legalább "barátságosan" teszi mindezt. jobb lenne ha pl. a microsoft akarná megvenni? :D