Gyurkity Péter

Elkészült a Sony Blu-ray lejátszója

Hat hónapnyi késlekedés után végre megjelent a Blu-ray tábor legnagyobb támogatójának saját megoldása, amely 1000 dollárért kapható a tengerentúlon. A lejátszókból jó ideig hiány lesz, alacsony a legyártott példányok száma.

A BDP-S1 jelzésű asztali lejátszó sorrendben a harmadik, amely megjelent az amerikai boltok - egyelőre még virtuális - polcain. A készülék a SonyStyle online üzletben vásárolható meg 999 dolláros áron, azaz mintegy 200 ezer forintért. A vállalat előtt hosszú út áll a HD DVD-vel folytatott versenyben, de az egyik legfontosabb lépést végre teljesítették.

Az asztali meghajtót eredetileg májusban szerették volna piacra dobni, de a gyártási problémák, illetve egyes komponensek hiánya miatt előbb augusztusra, októberre, majd ezt követően decemberre halasztották a megjelenést. Súlyos problémát okozott, hogy ezzel egy időben a PlayStation 3 konzol debütálásához is elegendő készüléket kellett felhalmozni, és a kéklézeres diódák hiánya, valamint a selejtek nagy aránya mindkét tervben fennakadásokat okozott. A nagy rivális Toshiba sem vitte túlzásba a megjelenést, hiszen mindössze 15 ezer HD DVD lejátszóval akarta kielégíteni a tengerentúlon jelentkező igényeket.


A beépített Blu-ray olvasóval érkező PS3 már megjelent, a diódák gyártásába pedig a Sharp is beszállt, így várhatóan enyhülni fog a hiány. A 25, illetve 50 GB kapacitást nyújtó formátum képviselői jövőre indulhatnak igazán hódító útjukra, ebben a gyártók, többek között a Sony és a Panasonic, több hollywoodi filmstúdió, így a Paramount Pictures, a Sony Pictures, a Twentieth Century Fox , az Universal Pictures, a Walt Disney és a Warner Bros. támogatására is számíthatnak.

Eközben a kivonulóban lévő DVD piacán is zajlik az élet: Pekingben hamis Sony DVD-írókra bukkantak, amelyekkel a 16x Super Multi DVD családba tartozó DW-G120A készülékeket igyekeztek utánozni. Azt nem tudni, hogy nagyjából hány példány kerülhetett a kínai piacra, mint ahogy egyelőre az elkövetők kilétére sem derült fény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #59
    LOL. Ez ma már közismert (kiv. totál outsiderek), milyen paneltípusok vannak, melyik miben jó, stb. Nem csak elméletben: feltűnőek a különbségek.

    Nem akartál meggyőzni? Jöttél itt a szöveggel, hogy nem számít a paneltípus, és senkit sem érdekel (ebből már látszik, tárgyi tudásod és tapasztalatod enyhén szólva hiányos - ezt nem nehéz felülmúlni!), és odaírtad hozzá: "hidd el"... Csak rossz embert próbáltál félrevezetni, mivel spec. a monitorom megvásárlása előtt alaposan szétnéztem, mit érdemes venni, stb.

    Bárki bármi olyat mond neked, amit nem tudtál, rögtön azzal jössz, hogy túl sokat képzel magáról. Hát ez épp azt mutatja, te képzelsz magadról tud sokat, akinek már semmi újat nem lehet mondani. Pedig nem hogy újat, "régit" is lehet. Remélem, azért vannak dolgok, amit tényleg tudsz is.
  • wanek #58
    "Nekem mindkettő van" - nem lötyög az a mellény?
    "neked láthatóan egyik sincs. És így nem is lesz" - te beteg vagy. Felőlem úgy fényezed magad, ahogy akarod, de hülyeségeket ne írj. Már megint belőtted magad?
    Mikor akartalak én bármikor is bármiről meggyőzni? Az a muris, ahogy itt hazudozol.
  • dez #57
    Az informáltság nem csak elméleti tudást jelenthet, hanem gyakorlatit is. Nekem mindkettő van (mert duma helyett utána megyek), neked láthatóan egyik sincs. És így nem is lesz. De neked úgyis elég a hit, hogy minden szar. Te dolgod, bajod, nekem tök mindegy, de az muris, hogy még te akarsz engem győzködni. :P
  • wanek #56
    Ember! Ez nem alulinformáltság, hanem célirányos megközelítés a részemről. A papír mindent elbír, egymást licitálják túl a cégek a nagyotmondásban.
    Engem egyedül a végeredmény érdekel: a kép minősége. És magas ívben leszarom, hogy azt milyen panellel csinálták, mert nem a panel betűjelét fogom nézni, hanem a képet. Csak a saját szememnek hiszek. Éppen ezért nem vásárolok (többek között) interneten, vagy olyan helyen, ahol nem lehet a portékát kipróbálni. Wanek vagyok, nem balek :)

    "Hm, szépen felment akkor a forint." - hmmm... és még én vagyok alulinformált. LOL!
  • dez #55
    minderről
  • dez #54
    Javaslom, nézz szét a neten: számos leírás, ismertető található a témában. Utána mindezről gyakorlati tapasztalatot is gyűjthetsz.

    Természetesen a megjelenítendő képtartalom is sokat számít, de az hiába tökéletes akár, ha a megjelenítő messze nem az.
  • dez #53
    Kissé alulinformált vagy. Alapvető fontosságú a panel típusa, ugyanis az alaptechnológiát leszámítva igencsak eltérő megoldásokat alkalmaznak, ami az eredményt igencsak meghatározza, olyannyira, hogy az "ég és föld" esete forog fenn. Emiatt természetesen akit érdekel a téma, tisztában van ezzel.
  • dez #52
    Hm, szépen felment akkor a forint.
  • wanek #51
    Jaj! Már megint jössz a panelekkel. Hidd el, hogy ez senkit sem érdekel. Ami lényeges, az a megjelenített képtartalom minősége. Ebbe egyébként a műsorforrás is belejátszik, meg persze a videokártya is.
  • wanek #50
    Nem azért, de az USD 192. Az EUR meg 256.