Gyurkity Péter

13 hüvelykes e-olvasó a Sonytól

A Sony Japán után az egyéb régiókban is piacra dobja méretes olvasóját, nem túl kellemes áron.

Már tavaly novemberben napvilágot látott a hír, miszerint a Sony egy speciális, méreteiben a megszokottól igencsak eltérő e-olvasó készüléket akar piacra dobni, amely elsősorban a profik igényeit elégítené ki. Erre végül sor is került, ám az első körben kizárólag Japánban, így csak most derült ki, hogy a többi régióban egészen májusig kell várnunk erre.

A Digital Paper névre keresztelt megoldás legnagyobb érdekesség, hogy érintőképernyője 13,3 hüvelykes, ezzel pedig elüt minden korábban bemutatott megoldástól. Mi több, vastagsága is egyedülálló, hiszen egy kifejezetten vékony formát kapott a készülék, a cég szerint ez nagyjából 30 egymásra helyezett papírlapnak felel meg. Az 1200 x 1600 pixeles felbontás, az E-Ink Mobius technológia alkalmazása, az ez utóbbi cégtől megszokott, a szürke 16 árnyalatával dolgozó kijelző mind-mind a professzionális felhasználásra vágyók igényeit hivatott kielégíteni, itt pedig még tovább könnyítik az egyes tartalmak megosztását.


A belső tároló mérete 4 GB, ezt microSD kártyával bővíthetjük tovább, a WiFi révén pedig a vezetéknélküli hálózaton oszthatjuk meg állományainkat. Az érintőképernyő a mellékelt stylus révén vezérelhető, a méretes akkumulátorral és a felhasznált technológia révén egészen 3 hétre tolva ki az üzemidőt. A Sony elsősorban nem az otthoni felhasználóknak, hanem kifejezetten az oktatásban, a jogi területen, valamint a vállalati és kormányzati szférában dolgozóknak szánja az olvasót, amely méreténél fogva nyilván leginkább a PDF-dokumentumok kezelésében segít.

Ennek megfelelően ára sem lesz éppenséggel hétköznapi, ez az Egyesült Államokban 1100 dollárnak felel meg. Remélhetőleg ez nem marad mindig így, és Európa is felkerül majd a listára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!