Berta Sándor

CES - nem csupán hangzásban erős a Sony

4K HDR televíziókat, 3D hangzást nyújtó hangrendszereket, fényképezőgépeket, projektorokat és játékkonzolokat egyaránt kiállított a Sony.

A Las Vegasban rendezett elektronikai kiállításon, a CES-en Kazuo Hirai, a Sony Corporation elnök-vezérigazgatója mutatta be a legújabb HDR-képes termékeket és tartalmakat, köztük a Sony első 4K Bravia OLED televízióját. A menedzser emellett említést tett a vállalat további újdonságairól; míg a konkurens cégek az autók, az IoT vagy éppen a robotok felé nyitnak, a Sony alapvetően továbbra is a szórakoztató elektronikai piacon képzeli el jövőjét.

A Bravia OLED A1 magja a 4K HDR X1 Extreme processzor, amely vizuálisan feljavítja és élethűbben jeleníti meg a 4K HDR tartalmakat. A tévé egyedisége az un. Acoustic Surface technológia, mely által a hangzás közvetlenül a televízió képernyőjéből érkezik a néző felé. A bemutató szerint a képernyőből érkező hangzás és a látvány szinte eggyé válnak a néző előtt, ezáltal a tartalmak még élethűbben jelennek meg. Bemutatkozott a Sony új, 4K HDR-kompatibilis UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray lejátszója is, amely támogatja a Hi-Res nagy felbontású hangtechnológiát. Ez képes olyan részletességben visszaadni a hangokat, ahogyan azokat eredetileg rögzítették.


A HT-ST5000 nevű új soundbar nem csak a Hi-Res hangtechnológiát támogatja, hanem a Dolby Atmos új generációs 3D surround hangformátumot is. A HT-MT500 és a HT-MT300 soundbarok közül az előbbi nagy felbontású hangzásra képes, s minden hangjegyet ki tud emelni és felskálázni lejátszáskor. A soundbarokhoz egy vezeték nélküli mélynyomó is tartozik, amely elég kicsi ahhoz, hogy beolvadjon a nappaliba. A Bluetooth és az NFC technológiák támogatásának köszönhetően telefonról akár egy mozdulattal streamelhetők a zenék, így ezek a megoldások egyben vezeték nélküli okoshangszórók is.


Sony HT-MT500

Az MT500 ezen felül beépített Chromecasttal és Spotify Connect alkalmazással is rendelkezik, amellyel több 100 zenemegosztó alkalmazáshoz férhetünk hozzá. Az MT500-at ellátták a Music Service gombbal, amellyel a felhasználók gyorsan és könnyedén hozzáférhetnek Spotify Premium fiókjukhoz anélkül, hogy csatlakoztatniuk kellene a táblagépüket vagy az okostelefonjukat. A fentieken túl újdonság, hogy a Sony ötvözte a Wi-Fi kompatibilis audio termékeit és az Android TV operációs rendszerű 4K HDR televízióit, amelyek kompatibilisek a Google Assistant Google Home alkalmazásával. A csatlakoztatott audio eszközökkel csupán egy egyszerű hangutasítással streamelhetők a zenék akár több szobán keresztül is vagy elérhetők a YouTube-csatornák és egyéb zenei szolgáltatások a televíziókon.


Sony VPL-VZ1000ES

Szintén az idei CES-en jelentették be az új VPL-VZ1000ES ultra rövid szórású lézerprojektort, amely kis méretének köszönhetően bárhol elfér a nappaliban, ezáltal egyszerűen, nagy képernyőn élvezhetők a 4K HDR tartalmak. A Sony kiállította az APS-C érzékelős, tükör nélküli zászlóshajóját, a 6500-at is. A fényképezőgép 11 kép/mp sorozatfelvételre képes, a képek élességéről egy 5-tengelyes optikai képstabilizátor gondoskodik, az élesség az érintőképernyőjén állítható. A 6500 mellett az RX100 V prémium kompakt fényképezőgép is helyet kapott a standon, amely 24 kép/mp sorozatfelvételre és szuperlassított mozgófelvétel készítésére képes.


Megtekinthető volt a PlayStation VR virtuális valóság rendszer. A Sony Extra Bass család négy új vezeték nélküli hangszóróval és két új vezeték nélküli fejhallgatóval bővült. A hangszórók egy töltéssel akár 24 órán keresztül üzemelnek. A Wireless Party Chain pedig abban segít, hogy valaki vezeték nélkül csatlakoztasson akár 10 különböző hangszórót egy rendszerhez.


Végül a Sony bemutatta az új NW-A35 Walkmant is, amelynek a kialakítását a cég h.ear fejhallgató-sorozata inspirálta. Az A35-be integrálták a nagy felbontású hangtechnológiát, valamint az intuitív felhasználói felületet és a vezeték nélküli lejátszást. Bluetooth és az NFC technológiák segítségével csatlakoztatható külső hangszóróhoz vagy fejhallgatóhoz. Az NW-A35 akkumulátora egy töltéssel akár 45 órán át képes lejátszani MP3 formátumú hangfájlokat, míg a nagy felbontású felvételek esetén a maximális üzemidő 30 óra lehet. Az eszközt ellátták továbbfejlesztett 3.1 hüvelykes érintőkijelzővel, 16 gigabájtos belső tárhelye van és MicroSD memóriakártyával tovább bővíthető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)