Specker Balázs

Frissítések a Symantecnél

A Symantec bejelentette Norton AntiVirus és a Norton Internet Security termékcsaládja legújabb, 2007-es verzióját.

A tervek szerint már szeptemberben kaphatóak lesznek az új változatok, amelyek az eddigi változatoknál átfogóbb biztonságot nyújtanak a felhasználóknak - értesült az InformationWeek. A Norton Internet Securitybe a szokásosnak mondható tűzfal, valamint a betörés, vírus és spyware védelem mellett végre belekerült egy adathalászat ellen biztonságot nyújtó pajzs is. A technikai újítások mellett a legújabb vírusadatbázis és az ismert ártalmas szoftverek legfrissebb listája is megtalálható a csomagban. A biztonsági cég tájékoztatása szerint az új verziók már felveszik a harcot a rejtőzködő technológiát használó rootkitekkel szemben is.

A Symantec szoftvereit általában sok kritika éri teljesítményéhségük miatt. A hatékonyabb memóriahasználattal, valamint a gyorsabb betöltődéssel, kereséssel és letöltésekkel állítólag a szoftver sebességén is sikerült javítaniuk, így egy kiterjedtebb víruskeresés már sokkal kevesebb processzor időt vesz igénybe, mint eddig - írja a ZDNet.

A mostani frissítés a jövő március vége előtt piacra kerülő következőgenerációs biztonsági csomag előszelének is tekinthető. A Symantec korábban úgy nyilatkozott, hogy a termékpalettáját felújító Norton 360 terméke méltó ellenfele lesz a Microsoft májusban elindult Live OneCare biztonsági megoldásának. A magánfelhasználói piacon a Symantec fő riválisának tekinthető McAfee augusztusban frissítette biztonsági szoftvereit.

A Norton AntiVirus 2007-et 39,99, míg a Norton Internet Security 2007-et 69,99 dollárért (körülbelül 8800, illetve 15 400 forint) lehet majd megvásárolni. Mindkét termékhez egyéves ingyenes frissítési lehetőséget csatol a Symantec, a jelenlegi vásárlók pedig frissítéssel állhatnak át az új verziókra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #16
    Ha bejut egy vírus, azt általában észreveszed a tünetekből. Az adware-eket is. Legfeljebb spyware maradhat észrevétlen, de ha van tűzfalad, azt is el lehet kapni, amikor megpróbál hazaszólni.
  • fiucsavar #15
    érdekes,az én gépemen nem lassú...
  • Punker #14
    hát azért azt inkább cseréld újra :)
  • Jonas11 #13
    hali
    Lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek egy Norton Antivirus 2002 mennyire jó ma? Azért használom ezt mert kicsi az erőforrás igénye. Egyégként még semmi nem jutott át rajta. Folyamatosan frissíti magát.
  • pTk #12
    honnan tudod hogy nincs olyan amit nem vett észre, hogyha nem vette észre? :D

    Érted, nem?
    Amit nem talált meg, arról te nem tudod hogy ott van, az attol még ott lehet.
  • BCS CORPS #11
    egyébként meg tényleg a nod a legygyorsabb mind közül és talán a vírus találásban is a legjobb legalábbis nekem még minden vírust és kémprogramot és trójait észrevett és soha nem nézett tévesen semmit károkozónak
  • BCS CORPS #10
    komolyan használja valaki ezt a lassusági rekorder
    és memória zabáló rekorder vackot ? :D

    remélem eltünik egycer már a synmatech most hogy már a számtalan cég van akiknek vírus kereső vagy particionáló vagy rendszer bisztonsági mentés programjaik sokkal jobbak mint az isszonyat lassu fapados synmatech cuccai
  • Punker #9
    hát majd ha tavasszal lejár a NIS06-om akkor jöhet a 07 :)
  • Zedas #8
    Nálam már négy éve ez van, soha, semmi nem jött át rajta. És boldog vagyok hogy nem kell a sok hülye reklámot néznem, plusz ez az egyetlen tűzfal ami mellett teljesen jól tudok dolgozni...
  • Zedas #7
    Ok, én csak a PR anyagot olvastam :)

    "We also separated the core system [security] technologies from all other protection features," added Laura Garcia-Manrique, Symantec's director of product development. The move toward modularization -- as well as an accompanying code rewrite of several areas of Internet Security and changes to the malware scanning engines -- has reduced the suite's memory consumption to 10-15MB and shortened scanning times by 30-35 percent."