Gyurkity Péter

Symantec: jön a Norton 360

Már jó ideje készülget a népszerű Norton család következő generációja, a tesztelési fázis azonban a végéhez közeledik. A Symantec némileg megtépázott hírnevén javítana, ellentámadást indítva a nagy konkurensekkel szemben.

A Norton 360 néven jegyzett teljes körű asztali biztonsági csomag nevéhez híven minden területet, irányt igyekszik lefedni. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: hagyományos vírusirtó, biztonsági mentés, titkosítás, nagytakarítás a hátértárolón és sok egyéb kisebb-nagyobb funkció, amely mind egy célt követ: igazolni a Symantec marketinghadjáratának kitételeit és visszaszerezni a családot megillető helyet a felhasználók szívében.

Az egyik legnagyobb ellenfél természetesen a Microsoft, amely ugyan - a nyomásnak engedve - a Vista esetében végül megnyitotta a kaput a rivális biztonsági szoftverek előtt, ám folytatja saját megoldásának fejlesztését. A Symantec éppen a Windows Live OneCare csomagot tekinti az elsődlegesen legyőzendő ellenségnek, amelyhez a McAfee Total Protection 2007 sorakozik még fel, mint a másik fő célpont. A megjelenés márciusban esedékes, egyelőre még csak az előrendeléseket veszik fel, addig is folytatódik a bétateszt.



Ez meglehetősen kiterjedt, hiszen a tavaly novemberi rajt óta eddig több mint 100 ezer felhasználó vett részt a tesztverziók nyúzásában. A visszajelzésekről nem érkezett hír, ám a cég olyannyira magabiztos, hogy több alkalommal kritizálta a Vista biztonságát, kiemelve, hogy az operációs rendszer védelme még csak nem is hasonlítható a Microsoft által felfestett rózsás képhez. Retorikájuk arra épül, hogy operációs rendszerről, nem pedig biztonsági megoldásról van szó, a védelemről tehát az új vírusirtók hivatottak gondoskodni, kibővült funkcióikkal.

A nagy kérdés, hogy sikerül-e olyan megoldással előállni, amely visszahódítja a felhasználókat. Bár az elmúlt időszakban a cég asztali termékeinek eredménye növekedett, sokan elfordultak a családtól és kisebb hardverigényű, akár teljesen ingyenes alternatívákkal kárpótolták magukat. Ezek között megtalálható az AVG, a Nod32, az Avast és számos egyéb fejlesztés, amelyek a nagy nevek mellett szépen növelik részesedésüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bandi Corp #19
    Hy!
    nem tom jó helyen érdeklődöm-e, de vki megtudná mondani, h hogyan kell használni az EDGE féle keygent? (ami ehhez van készítve)
  • juniorjb #18
    Az Avast nekem GYENGE volt, hiába figyelt mindent. Internet kávézóban fel volt telepítve és tőle nagyon sok trójai bejött. Igaz vírussal probléma nev volt, csak trójaiakkal. A Norton ... , eszi a gépet de dolgozik, aki azt szereti ha a P4-ből P3 lesz, annak ajánlom hogy rakja fel . Az AVG meg elég gyengécske. A Kaspersky nekem a NOD alatt vizsgázott. A NOD-dal meg vagyok elégedve (eddig). Nem eszi meg az erőforrásokat, meg be lehet állítani hogy dolgozzon úgy mint a norton(ketté kapja géped), vagy csak minimálissan terhelje a géped. Most per pill egy cirka 30 gépen tudom hogy NOD van és tudom hogy belőle legalább 25ember 1szerű user. Habár én tegnap beengedtem egy trójait, a NOD nem vette észre de én manuálissan ki tudtam iktatni. Majd elküldtem a NODosoknak hogy szórakozzonak vele . Kell egy tűzfal, nem a windowsba épített, hanem másik (van nagyon sok. pl kerio,zonealarm, stb), meg egy NOD és szalad a gép, meg meg is van védve. Én per pill nem raktam fel másikat, és ezért tudott nekem elszabadulni a trójai (kül.ben crack-ben volt benne zippelve, és én lefuttattam, LOL)
    Ennyit az AV-sokról, nekem ilyenek a tapasztalataim.
  • beef #17
    Azt hittem Xbox 360-ra fog megjelenni :)
    Ott megkaphatná az egyik magot, úgy sincs kihasználva.
  • roliika #16
    Avast. Figyeli a levelezést, P2P védelem, Letöltéseket figyeli, Tömörített file-okat figyeli és ami nagyon fontos, van Boot idejű keresője! Ja és nem eszi meg az erőforrásokat.
  • Natsuto #15
    Na ha már itt tartunk:

  • nedudu #14
    A clamwin nem keres realtime, tehát ebből a szempontból nem jó. Ha kereső és írtó is kell akkor a spywareterminator tartalmazza a wines clamot és az realtime keres és írt.
  • scnad #13
    ClamAV Van wines verziója is : ClamWin
  • Legendary #12
    Hi mindenki! Lenne egy kérdésem. Melyik a jobb ingyenes vírusírtó, az Avast vagy az AVG Free edition? Előre is köszi a választ.
  • asysoft #11
    Hehe:) Én is ezzel kezdtem... Ment fel a Kerio/NOD32 páros.
  • pepe003 #10
    Nem csak a notebookosoknak ajánlom a hibernálást, hanem mindenkinek :)