Gyurkity Péter

Filmletöltésekkel bővül a MySpace

Nem telik el hét anélkül, hogy valamelyik stúdió ne jelentené be fizetős szolgáltatását. Ezúttal a 20th Century Fox döntött a bővítés mellett: filmeket és tévésorozatokat tesznek elérhetővé a MySpace és az IGN oldalain.

A Reuters jelentése szerint a stúdió várhatóan ma jelenti be a fizetős letöltések elindulását, igaz, az első tartalmakat csak októberben töltik fel az IGN-re - pontosabban annak Direct2Drive elnevezésű aloldalára -, ezt követően pedig a rendkívül népszerű közösségi oldalra, amely tehát újabb opcióval bővül. Többek között olyan címek kerülnek fel, mint a 24, a Szökés (Prison Break), valamint az X-men filmek.

A Fox jelenleg is részt vesz a filmek és tévésorozatok online árusításában, ám ezt eddig a CinemaNow és Movielink szolgáltatásán keresztül végezték, nem pedig saját oldalaikon. A lépést a kívülállók annak tudják be, hogy a stúdió - és általában a filmipar - nem szeretné megnyitni a kapukat az Apple előtt, ahogy az a zeneipar esetében történt. Láthatóan szeretnék elkerülni a dominancia kiterjesztését a filmek területére, ezért is törekednek annyira a stúdiók a saját, valamint a külső szolgáltatások fellendítésére. Az árakra ezúttal nem lehet panasz, hiszen a teljes mozifilmeket 20, a tévésorozatok epizódjait pedig 2 dollárért árulják majd, ami átszámítva 4200, illetve 420 forintot tesz ki.

Az elmúlt hetekben, hónapokban számos példát láthattunk a stúdiók érdeklődésére. Szóba kerültek a BitTorrent fizetős letöltései, a CinemaNow újításai, valamint a DVD-lemezek másolásvédelmének feloldása, azaz lehetővé teszik, hogy mi magunk is felhasználjuk a technológiát. Talán ez utóbbi mutatja leginkább, hogy a helyzet változását a filmipar és a stúdiók érdekeit védő szervezetek is felismerték - és jelen esetben nagyon is igaz a mondás, miszerint jobb későn, mint soha.

A Fox ajánlatában az szerepel, hogy a megvásárolt tartalmakat legfeljebb két PC-re tölthetjük le és ezeket hordozható készülékre is átmásolhatjuk. Az ősszel induló akciót valószínűleg kiterjesztik más oldalakra is, de erről egyelőre nem árultak el bővebbet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Oldern the 1st #1
    Tökéletes árak. Ennyiért megvenném szépen az összes ALIAS és Narancsvidék epizódot.