Specker Balázs

CinemaNow: Töltsd le és uralkodj!

A CinemaNow online filmáruház olyan új szolgáltatást vezet be, melynek révén a felhasználók a letöltött filmeket DVD-re is kiírhatják majd. Az így készült példányok ezután minden hagyományos DVD-lejátszón megnézhetőek lesznek.

A filmstúdiók újabb bevételi forrásokat látnak abban, hogy a régi darabokat digitális letöltés formájában tárják a publikum elé. A CinemaNow első körben 100 régebbi alkotást szemelt ki - köztük a 2003-as Charlie Angyalai: Teljes gázzalt és az 1992-es Egy asszon illatát. A CinemaNow és fő riválisa, a Movielink a technológiai és jogi problémák miatt eddig nélkülözni kényszerült a "töltsd le és írd ki" elvű szolgáltatásokat. A filmstúdiók is féltek attól, hogy a DVD-k szabadon másolhatóak lesznek, és később illegálisan kerülnek forgalomba.

"Talán ez a legfontosabb termékmegjelenésünk, mióta elindultunk. Vásárlóink már régóta kérik tegyük lehetővé, hogy a letöltött anyagokat lemezre írás után DVD-lejátszóikon is meg tudják nézni" - mondta Curt Marvis a CinemaNow vezérigazgatója. Benjamin Feingold, a Sony Pictures globális otthoni szórakoztatásért és digitális letöltésekért felelős elnöke úgy gondolja, az időzítés több szempontból - így a kalózkodás ellenes technológia elérhetősége, valamint a videoletöltés iránt mutatott vásárlói kedv miatt is - megfelelő.

Az egyik legfőbb újdonság, hogy a CinemaNow szolgáltatása hordozható, így a felhasználók miután PC-iken megírják a DVD-t, már egyszerűen lejátszhatják bármely készüléken. Az eddig kínált "töltsd le és birtokold" szolgáltatás a számítógéphez kötötte a vásárlót. "Hosszútávon a hordozhatóság kulcsfontosságú lesz az ilyen jellegű szolgáltatásoknál" - prognosztizált Mike McGuire, a Gartner Research elemzője a ZDNet oldalán.

Az új kezdeményezés még a héten megkezdődik a CinemaNow oldalán. A Walt Disney, a Metro-Goldwyn-Mayer, a Sony Pictures, a LionsGate Entertainment és a Universal Pictures filmjei 8,99 fonttól (körülbelül 3100 forint) indulnak majd és a tartalmazzák az eredeti kiadványokon is megtalálható menüket, játékokat, rendezői interjúkat - írja Washington Post. A felhasználók mindössze egyetlen másolatot készíthetnek a megírt lemezről, a filmes oldal pedig különösen nagy gondot fordított a másolás- és ripelésvédelemre is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • metaljesus #8
    nem tudom mit gondolsz te képmutatásnak
    szerintem a többség nem sír az asva meg a bsa miatt mert tudja hogy amit tesz az illegális. maximum bosszantja hogy amit addig ingyen le tudott tölteni az megszűnik/felszámolják stb.

    egyébként pont mostanában kezdenek lejjebb menni az eredeti dvd-k árai, láttam már akcióban egyik multiban mi kell a nőnek?-et 300 ft-ért. persze ez gondolom egyszeri dolog volt, de még így sem 3100 ft. úgyhogy talán mégis jogos a kérdés, hogy mire is jó ez? mert főleg az ilyen másodrangú filmek, mint pl a charlie angyalai 2, még eredetiben is olcsóbbak ennél.

    arról meg hogy mit is akarunk? én részemről ugyanazt mint eddig: ingyen tölteni azt amit meg akarok nézni/hallgatni, és szerintem a legtöbben ezzel ugyanígy vannak
  • Windforce #7
    kepmutato barmok....
    Eddig ezert sirtatok, hogy ez legyen, mert szegeny ti akiket uldoz az asva, bsa mert csak illegalisan juttok hozza a dolgaitokhoz...
    Mostmeg nap mint nap hallani, hogy legais letoltooldalt nyitottak penzert, sot, meg meg is engedik, hogy kiird sajat adathordozora...
    Erre meg megkerdezitek, hogy megis mire jo ez??
    gondolkodjatok mar el azon, hogy akkor ki es mit is akar valojaban
  • Tbone #6
    A Moveilink nalunk nem elrheto, a CinemaNow pedig csak C vagy B kategorias filmeket arul. Marad 500-ert a videokolcsonzo.
  • Omegared #5
  • nedudu #4
    chello light, t-online start adsl toltsunk amig a csovon kifer ;-)
  • Feriboy #3
    Inkább bemegyek egy tecsóba és válogatok a 990 ft-os dvd-k között.
  • metaljesus #2
    jó ötlet hogy próbálkoznak, de aki eddig ingyen töltött le filmeket az a jövőben is így fog, és egy fillért sem fog fizetni érte

    az meg hogy a letöltő eddig a géphez volt kötve... pfff... aki ingyen tölt az átkonvertálja dvd-be vagy vesz egy divx-es lejátszót és kész. ami jópofa még: " a filmes oldal pedig különösen nagy gondot fordított a másolás- és ripelésvédelemre is." - nah ezt úgyis hamar feltöri valami hozzáértő emberke, aztán fuccs az üzletnek. mindig kitalálnak valami újat, ami tart kábé két hétig és annyi.
  • Norbi7 #1
    És ettől mit várnak? 3000 Ft-ért a régi filmeket a boltban simán megveszem, ehhez meg még vegyek nyers DVD-ét meg tokot meg borítót!