Berta Sándor

Rengeteg fájlt elveszített a MySpace

A közösségi platform elismerte, hogy a három évesnél régebbi zenei és képfájlok egy része már nincs a birtokában.

A 2003-ban alapított MySpace egykor azt jelentette az embereknek, mint napjainkban a Facebook vagy mint Magyarországon az iWiW. Akinek a 2000-es években együttese volt, az biztosan rendelkezett MySpace-oldallal is. A már befutott és a még ismeretlen, feltörekvő zenészek, énekesek egyaránt megoszthatták a platformon a dalaikat és a fotóikat. Most viszont kiderült, hogy több millió audio- és képfájl, valamint videó tűnhetett el egy rosszul sikerült szerverköltöztetés miatt - minderről a portál adataira hivatkozva a BBC számolt be.

A felhasználóknak egy ideje már komoly problémákat okozott a régi zeneszámaikhoz, fotóikhoz és videóikhoz való hozzáférés. Sok esetben a dalok címei fellelhetők voltak, de azokat már nem lehet lejátszani. Ugyanez volt megfigyelhető a videók esetében is, míg a digitális képek közül sok már csak bélyegképként volt elérhető. Andy Biao, a Kickstarter egykori műszaki vezetője és társalapítója a Twitteren azt írta, hogy több mint 14 millió művész több mint 50 millió zeneszáma veszhetett el. A szakember emellett megfogalmazta azt a gyanúját is, hogy az adatvesztés nem véletlenül történt, hanem szándékosan, mert túl nagy összeget emészthettek fel a szerverek üzemeltetési költségei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #1
    Az is hülye, aki azt hiszi, hogy ha ilyen helyen osztja meg a dolgait az örökre szól! Mégis mit gondoltak, hogy majd évtizedekig tárolják a dolgaikat? Csináljál saját weboldalt oszt arra tegyed fel a dolgaidat. Megosztón meg azt linkeljed. Ha esetleg törlődik a weboldalad otthon vedd elő winchesterről és töltsd fel újra. Ne higgye már senki, hogy ha feltesz valamit például a facebookra, youtubra, egyéb felhő tároló helyre az örökre szól! Micsoda naivitás! Röhej! A világ összes szervere nem lenne elég a sok vacak tárolására.