Berta Sándor

254 millió dollárt bukott a MySpace eladásán a News Corp.

Amennyiben Rupert Murdoch, a News Corporation tulajdonosa tudta volna, hogy miként alakul a MySpace további sorsa, alighanem soha nem adta volna el a közösségi oldalt.

Ismert személyiségek akarják újra felvirágoztatni az egykor szebb napokat megélt, de a Facebook felbukkanása és térnyerése után szinte teljesen a háttérbe szorult MySpace-t. Mindez azonban már aligha érdekli, és pláne nem vigasztalja Rupert Murdoch médiamogult, aki június végén alig 35 millió dollárért adta el a platformot. Most derült ki, hogy az üzlettel nem igazán járt jól, de ezt már korábban is sejteni lehetett.

Murdoch 2005-ben 580 millió dollárért vásárolta a közösségi portált, vagyis elvileg 545 millió dollárt bukott az üzleten. Nos, valójában a hivatalos adatok szerint a veszteség "csak" 254 millió dollár. A MySpace közel sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy megjelent a piacon a Facebook, amellyel eleinte a News Corp. nem igazán foglalkozott. Amikor Murdoch és kollégái észlelték, hogy baj van, már túl késő volt.

A médiamogul januárban vizsgálta a MySpace eladásának a lehetőségét, majd áprilisban már szabadult volna a közösségi oldaltól, de nem tudott. Akkor még 100 millió dollárra becsülték a MySpace értékét és minimum 100 millió dolláros ajánlatot vártak a platformért, hiábavalóan.

Az egykor piacvezető közösségi portál új tulajdonosa a Specific Media és Justin Timberlake. A szakértők meg vannak győződve arról, hogy a MySpace jelenleg még 35 millió dollárt sem ér. Az új tulajdonosok mindenesetre bebizonyíthatják ennek az ellenkezőjét. A News Corporation ugyan ki tudja gazdálkodni ezt a veszteséget, azonban az ügynek lehetnek hosszú távú hatásai, hiszen a befektetők közel sem emésztik majd meg könnyen a MySpace-kalandot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AranyKéz #2
    Már nem azért de eddig akármikor felmentem arra a szarra (véletlenül természetesen), mindig valami baromi hangos automatikus zene, olvashatatlan szöveg és idióta sötét háttérkép fogadott.
  • Justil #1
    de sajnalom szegenyt...