SG.hu

Átadták a Nokia programozási verseny díjait

A Nokia Hungary Kft. tavasszal meghirdetett országos szintű programozási pályázatára 36 pályamunka érkezett, melyek többsége Nokia mobiltelefonokon futtatható alkalmazás kifejlesztését tűzte ki célul. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem "Black Pearl" csapatának (Siroki Péter, Rácz Hunor) "Ghostship" című pályázata és a győri Széchenyi István Egyetem "La Boheme" csapat (Tarjáni Gábor Zoltán, Pápai Veronika) "OperaHM - operaszöveg letöltése webszerverről mobiltelefonra" című pályázata megosztva kapták az első díjat.

"Előszőr akkor örültünk, amikor láttuk, hogy közel 50 csapat regisztrált a versenyre, másodszor pedig akkor, amikor tanulmányoztuk a pályamunkákat. Rengeteg nagyon ötletes és kivitelezhető alkalmazás-terv készült. Köszönjük az oktatóknak és a lelkes diákoknak a munkát, reméljük, hogy a versenyt folytathatjuk jövőre. " - mondta Józsa Barnabás, a Nokia felsőoktatási kapcsolatokért felelős munkatársa.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A kijelölt műszaki felsőoktatatási intézményekből (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, győri Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, valamint a veszprémi Pannon Egyetem) összesen több mint 80 nappali tagozatos hallgató dolgozott a pályázatokon.

Az elbírálás kétszintű volt, első szinten minden felsőoktatási intézmény helyben értékelte az első három legjobb pályázatot, az első helyezett 180 ezer, a második 150 ezer és a harmadik helyezett 120 ezer forintos pénzdíjban részesült. A második, országos szinten az összes pályamunka közül a NOKIA választotta ki a számára leginnovatívabb, legkreatívabb, legötletesebbnek ítélt műveket. A győztes csapat fődíjként egy egyhetes londoni úton vehet részt, ahol egy mobil konferenciát látogathat meg. Az országos második helyezett csapat 450 ezer, a harmadik helyezett csapat 300 ezer forintos jutalomban részesült.

A Nokia programozási verseny második és harmadik helyezettjei:
2. hely BME "TeamV" csapat: Fábián Viktor, Ekler Péter - "Turrets Simple Wargame" című pályázat
3. hely Pannon Egyetem, Veszprém "BigBrother" csapat: Pupp Péter, Hernádi Péter - "Mobil kliens video megfigyelő rendszerhez" című pályázat
3. hely Széchenyi István Egyetem "BGs" csapat: Bella Gábor, Berki Gábor - "Menetrendek" című pályázat

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!