SG.hu

Szlovéniában tesztelik a Nokia Push to Talk szolgáltatását

A Mobitel Slovenia próbaüzem keretében teszteli a Nokia hosztolt cellás hálózaton működő Push to Talk (PoC) megoldását.

A vállalat a Nokia új ügyfele, és a szerződés révén a Nokia Networks üzletága egy újabb piacon jelenhetett meg. A megállapodásnak köszönhetően a Mobitel gyorsabban és alacsonyabb költségek mellett építheti ki a rendszert. A két vállalat között már el is kezdődött az együttműködés.

A próbaüzem kezdetben az üzleti felhasználókat érinti, de a csoportokkal, vagy egy-egy emberrel gombnyomásra kommunikációs csatornát biztosító Push to Talkot mindenki használhatja majd. A teszt részeként a Nokia a jelenlét-szolgáltatását is elérhetővé teszi. "A Push to Talk hosztolása vonzó lehetőség a Mobitel számára, hiszen így gyorsan, hatékonyan, és kedvező költségek mellett telepíthető a szolgáltatás" - mondta Domen Rakovec, a Mobitel kutatás-fejlesztési igazgatója.

A Nokia végponttól végpontig terjedő Push to Talk megoldása teljes funkciókészletet biztosít, és kompatibilis lesz az OMA szabvánnyal. A cég megoldása emellett a 3GPP által szabványosított IP multimédiás alrendszerrel is kompatibilis, és változatos push-to-media szolgáltatásokat, például videót is támogat majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!