Specker Balázs

Mobilos tévézés a Sling Mediától

A Sling Media bejelentette, hogy vásárlóik egy szoftver segítségével nemsokára mobilkészülékeiken is tévézhetnek, bárhol is legyenek a világban.

A vállalat a Las Vegas-i Consumer Electronics Show nevű technológia konferencián mutatta be azt a szoftverét, amely segítségével Slingbox hardvere erre is képessé válik - írja a Designtechnica. Jason Krikorian, a Sling Media társalapítója elmondta, hogy a mobil eszközök támogatása mindig is a cég elképzelései között szerepelt, ám a szélessávú hozzáférés miatt eddig elsősorban a PC-kre összpontosítottak.

"Igaz, már van lehetőség mobilkészülékeken élő vagy felvételről játszott tévéadást nézni, ám most először minden vételi forráshoz hozzáférhet a vásárló, ami otthonában megtalálható" - nyilatkozta Krikorian a ZDNetnek. "Ez nem csak a mobilon való tévézés élménye, hanem ugyanaz a szórakozás, amiben otthon, a kanapén ülve lehet részük a felhasználóknak" - fogalmazott sokat ígérően a cég alapító-vezetője. Az új mobilszoftver minden olyan eszközzel együttműködik, amely a Microsoft Windows Mobile Platform 4.0 vagy 5.0-s változatát használja. Az ígéretek szerint egy - a mobileszköz kijelzőjén megjelenő - távirányítóval lehet majd kiválasztani, hogy otthoni kábeltévéről, műholdas vevőről vagy a digitális videó felvevőről történjen a tévézés.

"Ezentúl bárki, bárhol tévézhet az otthoni TiVo-járól, üljön akár egy kocsi hátsó ülésén, a 101-es úton gurulva" - mondta Krikorian erősen marketingtöltetű nyilatkozatában. A Sling Media a Slingbox 250 dolláros vételárán túlmenően nem számít fel további díjat a szolgáltatásért.

Krikorian azt is elmondta, az új szoftver amellett, hogy javít a képminőségen több testreszabási lehetőséget is biztosít, illetve többek azt is lehetővé teszi, hogy távoli számítógépről is el lehessen érni az otthoni eszközöket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!