Alex

Samsung SPH-V4300: videókamera a telefonban

A Samsung bemutatta videófelvételre is képes telefonját, az SPH-V4300-at. A "mobiltelefon" kétórányi mozgóképet tud rögzíteni és több mint 30 MP3 fájl is tárolható rajta.

A telefon - vagy inkább "telefonkinézetű eszköz" - a videófelvételen kívűl azok szerkesztésére is képes. Képernyője 262000 pixeles TFT LCD, amit egy külső 16 szürkeárnyalatos OLED kijelző egészít ki.

Memóriájában akár harminc kisebb méretű, 3 MB-os zeneszám tárolható. Használható a TV vagy a DVD-lejátszó távírányítására (csatornaváltás, hangerőszabályozás) is. Talán már említésre sem érdemes, hogy letölthetünk rá csengőhangokat és képernyőháttereket, de az már annál inkább, hogy a letöltések ütemezhetőek, azaz megtehetjük hogy éjszaka szedjük le a kívánt dolgokat.

A beépített kamera felbontása 310 000 pixel, és éjszakai használat esetére van benne egy kis lámpácska is. A teljesítményét háttérvilágítás-kiegyenlítő funkció javítja fel, hogy kontrasztos helyek esetén is élvezhető minőségű felvételeket készítsen. Az általunk felvett videókat berakhatjuk képernyővédőnek (Live Screen funkciónak nevezik), a zenék csengőhangként lejátszása pedig a Live Bell nevet kapta. A multimédia képességek között kiemelendő a video-on-demand szolgáltatás támogatása.

A hangrögzítéshez nem szükséges kinyitnunk a készüléket, mivel a felvételt elindító gomb kívül van. Funkciói: stop, kihagyás, ismétlés és véletlenszerű lejátszás.

Forgalmazása várhatóan jövő héten kezdődik, ára 700 ezer koreai won, azaz átszámolva 133 ezer Ft lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #6
    nem rossz cucc. csak drága. :(
  • Kosh #5
    egy digitális videokamera kb 130-140e Ft jelenleg és az 800.000 pixeles nem pedig 310.000 úgyhogy ilyen tekintetben aligha jó vétel ez a kics ketyere, hacsak valaki nem a vhs minőséget preferálja a DVD korában...
  • FtranX #4
    mire ide ér, úgyis a 200 k felett lesz. :(
  • zaki #3
    133 ezer??? azt hittem sokkal drágább lesz...
  • FtranX #1
    Ez a telefon kell nekem!! :))