Gyurkity Péter

Ötezer tesztelőhöz jut el a Windows Server 2007

A Microsoft mintegy ötezer tesztelő számára szeretné elérhetővé tenni a Windows Server 2007 zárt előzetesét, amely a jelek szerint az asztali változattal ellentétben egyelőre megtartja a Longhorn nevet.

A szoftvercég tervéről a silicon.com számolt be, mégpedig belső forrásokra hivatkozva. Eszerint a Windows Server 2007 - amelynek végleges verziója nevéhez híven két év múlva várható - mintegy ötezer kiválasztott tesztelő számára elérhető, akik többnyire már a Vista előzetesével egy időben kezükbe vehették a szoftvert. Ezek között kiemelt szerepet kapnak a független szoftverfejlesztő cégek, a hardvergyártók, az OEM gyártók, valamint a fejlesztők. Arról egyelőre nincs hivatalos hír, hogy az előzetes mikor lesz nyilvánosan is elérhető.

A Microsoft tehát igyekszik tartani magát a korábbi tervhez, és nem sokkal a Vista piacra dobása után szeretné megjelentetni az operációs rendszer szerver változatát. A cél nem változott: új generációs web-alkalmazás platformot, központosított és egyszerűbb alkalmazásplatform menedzsmentet, valamint teljesen, az alapoktól újratervezett rendszermenedzsmentet ígérnek, amely gyorsabb és automatikus rendszerfelügyeletet tesz majd lehetővé.

Klikk ide!

"2007-ben szeretnénk leszállítani a Longhorn Server operációs rendszert, és a fejlesztés jól halad - a terméket azonban csak a kellő mértékű visszajelzések és intenzív tesztelések után dobjuk piacra" - jelentette ki a vállalat szóvivője a Microsoft Watch júliusi tudósítása szerint.

A szerverekhez szánt operációs rendszer előzetesét nem övezi akkora felhajtás, mint asztali társát. Bár a szoftver a Vistával egy időben elkészült, sem a hazai, sem a külföldi fórumozók, tesztoldalak nem árasztották el el a világhálót írásaikkal. Ez érthető is, hiszen az otthoni felhasználók igényeinek inkább a Vista felel meg, míg a Longhorn Server - amelynek végleges neve még mindig nem született meg - elsősorban a vállalati rendszereket hivatott kiszolgálni. A visszajelzéseket olvasgatva gyorsan kiderül, hogy a Vista előzetese eközben gyorsan terjed, igaz, nem túl legális úton. Az érdeklődőket ezúttal sem lehetett megállítani, és a zárt béta gyorsan - nem hivatalos - nyílt bétává változott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • onimusha #18
 • Axon #17
  Dejó!
  Itt már fekete lesz alul az a csík.
  Szuperjó lesz!
 • arschsg #16
  neked semmire
 • maozedong #15
  mire használható ez?
 • smv #14
  Hát a ciszta, pista, astalaVista stb helyett jobban örülnék neki ;>
 • h4x0r #13
  Visszaprovokalunk, mi? :)
 • arschsg #12
  mindenbben igazad van
 • Pheel #11
  Provokálunk, provokálunk? :-P
 • Pheel #10
  Na látod! Nem kell egyből negatívan hozzáállni mindenhez ;-)
 • testerlnx #9
  Hogy hogy lecserélted a winfosos logodat?
  Úgy gondolod, hogy a Linux a legnagyobb ellenfele a picipuhának?
  Vagy csak jobban mutat még egy gyenge felbontású áthúzott pingvin is azoknál a hányadék zöldeskék logo-knál??