Gyurkity Péter

Nagy sikert vár a Longhorntól a Microsoft

A szoftvercég a partnereknek tartott konferencián a Longhorn előnyeiről és az operációs rendszerről kapcsolatos konkrét tervekről beszélt, és hosszú távú szerződésekkel igyekszik biztosítani a szoftver sikerét.

A Minneapolisban megtartott partneri konferenciáról, illetve a vállalat elképzeléseiről a Microsoft Watch weboldal számolt be cikkében, kiemelve, hogy a következő generációs Windows még a következő évben a boltokba kerül. Az oldal Amy Stephan, a Microsoft Windows kliens részlegének termékigazgatóját idézi, aki a konferencián a Longhorn újításairól és előnyeiről beszélt.

Elmondása szerint az új Windows mintegy 15 százalékkal gyorsabban teljesít az alkalmazások futtatásánál, és 50 százalékkal gyorsabban indul el, mint a Windows XP. Mindössze kettő másodperc szükségeltetik ahhoz, hogy készenléti állapotból újra munkára foghassuk, és jócskán leegyszerűsödik a frissítési procedúra is, amely ezentúl jóval kevesebb újraindítást igényel.

Az újdonságokba a július végén megjelenő Longhorn beta 1 változat is betekintést enged, ám az új kezelőfelület, az Aero bemutatkozására még várnunk kell, mivel ez a beta 2 részeként debütál a következő év elején. A vállalat egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a rendszeradminisztrátorok 15 perc alatt feltelepíthessék az új operációs rendszert, de legalább ilyen fontos a súgórendszer kibővítése, és új, részletesebb rendszerdiagnosztika kifejlesztése.

Biztonsági téren mintegy tucatnyi újdonságra számíthatunk, amelyek a hálózat, a böngésző, illetve a felhasználói fiókok védelmét hivatottak fokozni, és egyben kiszűrik a károsnak ítélt internetes tartalmakat. "Előzetes kutatásaink alapján a Longhorn csökkenti a biztonsággal, kihelyezéssel, fenntartással és támogatással kapcsolatos költségeket, mégpedig olyan mértékben, amelyre a Windows 95 tíz évvel ezelőtti bemutatkozása óra nem akadt példa" - jelentette ki Stephan a konferencián, összefoglalva a vállalat másik fontos célját.

Nem csoda, hogy a Microsoft jelentős sikert vár új operációs rendszerétől, és már most igyekszik számításba venni a várható eredményeket. A Reuters értesülése szerint a szoftvercég csütörtökön nem csak az elmúlt negyedév eredményeiről számol majd be, hanem a várható bevételekről, amelyeket a hosszú távú szerződések megkötésétől várnak. Jóllehet a jelenlegi számítások szerint a Microsoft jövő évi növekedése az eddigi leglassabb lesz 1986 óta, a vállalat azonban a Longhorn, az új adatbázis-kezelő szoftverek, illetve az Xbox 360 révén növekvő bevételre számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltika 007 #71
    Nagyobb gépparknál egyszerűen nem lehet másképp csinálni.
  • BiroAndras #70
    "Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem alkalmaznék olyan rendszergazdát, aki 15 percet szán egy telepítésre."

    Nem kell több. Egy normál irodai gépre egy előre bekonfigolt XP megy fel (ha lehet, ghost-tal), meg egy office, oszt kész. Esetleg 1-2 spec szoftver.
  • dez #69
    Engem nem, mert néhány hónapja is csak vinyó-probléma miatt kellett újratelepítenem, előtte kb. 2 évig volt fent. De volt egy pár eset, amikor csak azért nem telepítettem újra 0-ról, mert nem volt kedvem újra belőni az összes többi programot - de amúgy egyszerűbb lett volna, mint utánajárni 1-1 problémának, és kijavítgatni. Nem tudok csodálkozni rajta, ha sokan ilyenkor nem baszakodnak, hanem format C:.

    Irotó "szomorú", hogy szinte mindenkinél ugyanaz az egyen-kinézet van, általában ugyanaz az alap háttér, stb., mert minek szórakozzanak az egyéni beállítgatással, személyreszabással, stb., ha úgyis akármikor újra kellhet telepíteni (mert nincs kedvük baszakodni vele).
  • Zsoltika 007 #68
    Itt most a telepítésről volt szó. Konfigolásról nem.
  • megrab #67
    "A vállalat egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a rendszeradminisztrátorok 15 perc alatt feltelepíthessék az új operációs rendszert"

    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem alkalmaznék olyan rendszergazdát, aki 15 percet szán egy telepítésre.
  • NuCLEARScoRp #66
    No Comment... ebben megintcsak semmi igazság... csak üres handabanda...
  • NuCLEARScoRp #65
    8 hónapos az XP-m.... Atom gyorsan betöltődik, minden rendben van vele.... tehát nem az XP szar hanem a kedves felhasználók a hülyék hozzá... elnézést ha valakit megsértettem

  • xnorbix #64
    Eddig az összes windows elvileg gyorsabb volt az elődjénél. Gyakorlatilag meg 10x lassabb.
    3Ghz kell majd neki. Régen elég volt 3Mhz is egy oprendszernek.
    Játékoknál még el lehet fogadni hogy kell a csúcskategóriás vas, na de egy oprendszernél???
  • dez #63
    Áhá, szóval, nem az az újdonság, hogy ezt már nem kell állandóan újratelepíteni (na jó, vagy pl. ghosttal visszaállítgatni, de akkor is újra kell telepíteni az időközben felkerült programokat, stb.), hanem az, hogy ez már 15 perc alatt felmegy... Gratula.
  • h4x0r #62
    Heh, senki nem szolta le, te regimotoros :)

    Engem inkabb az SFU ujitasai erdekelnenek. Valaki?