Gyurkity Péter

Végetért a Rambus - Infineon per

A német Infineon memóriagyártó ellen indult szabadalomsértési perben ítélkező szövetségi bíró elhárította a Rambus által benyújtott vádakat, arra hivatkozva, hogy a cég kulcsfontosságú iratokat semmisített meg.

Robert E. Payne bíró ezzel lezártnak tekinti a több mint öt évvel ezelőtt megindult eljárást, amely az Infineon által gyártott SDRAM és DDR DRAM modulokat egyaránt érintette. A Rambus szóvivője máris jelezte, hogy nem fogadják el a döntést, és fellebbeznek. A vállalat azzal a váddal kezdeményezett eljárást a német gyártó ellen, hogy az megsértette az általa bejegyzett szabadalmat, mivel a gyártás során engedély nélkül használt fel bizonyos technológiákat.

Az első körben a bíróság a Rambus ellen döntött, majd 2003-ban a fellebbviteli bíróság döntése megfordította a korábbi ítéletet. A szövetségi bíróság most mégis az amerikai gyártót marasztalta el, amiért az korábban számos kulcsfontosságú iratot megsemmisített. "Szándékaink teljességgel tiszták, és be fogjuk mutatni az állításunkat igazoló dokumentumokat. Úgy gondoljuk, hogy fellebbezésünk indokolt" - jelentette ki John Danforth, a Rambos alelnöke, aki egyben a vállalat igazgatótanácsának tagja.

A mostani döntés azonban nemcsak a Rambus által benyújtott vádakat hárította el, hanem az Infineon érvelését is. A német cég ugyanis azzal vádolta meg amerikai vetélytársát, hogy igyekszik kiépíteni saját monopóliumát. A bíróság döntését követően több más gyártó, valamint a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság is megelégedését fejezte ki. A szövetségi szervezet már korábban azt állította, hogy a Rambus azzal a céllal lépett be a memóriaszabványok kidolgozására szakosodott JEDEC bizottságba, hogy a megvitatásra kerülő technológiákat maga jegyeztethesse be elsőként. A gyártó ezzel megsértette a szervezet előírásait, és minden bizonnyal emiatt semmisítette meg a szóban forgó időszakra vonatkozó üzleti terveket.

A Rambus természetesen tagadja, hogy megsértette volna a JEDEC szabályait, és a vállalat szóvivője azt állította, hogy az érintett dokumentumokat az érvényüket vesztő papíroknál szokásos eljárás keretében semmisítették meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #4
    nem fogják sajnos ... a rambus él és virul :(
  • JZO #3
    meg is fogják, ilyet nem lehet csinálni
  • juhand #2
    A Rambus és SCO féle tetü cégeket meg kéne szüntetni.
  • Robin Hood #1
    Helyes, szopjanak csak az ilyen élősködő ügyvédcégek!