Berta Sándor

Erősíti kínai jelenlétét az Infineon

A müncheni székhelyű cég, az Infineon a kínai Xi'anban nyitotta meg új kutató-fejlesztő központját és egyúttal megalapította az Infineon Technologies Xi'an Co., Ltd. nevű leányvállalatát is.

A Távol-Kelet országai és különösképpen Kína egyre kedveltebb beruházási terület az európai és az amerikai cégek előtt. Az új üzemben főleg a kommunikációs, az autó- és az ipari elektronikai ipar számára fejlesztenek majd ki új termékeket és alkalmazásokat. Loh Kin Wah, az Infineon Technologies Asia Pacific és az Infineon Technologies China elnöke szerint az új kutatóközpont megnyitása is azt bizonyítja, hogy a cég hosszú távon gondolkodik Kínával kapcsolatban és egyre fontosabb szerepet szán a távol-keleti nagyhatalomnak.

A Jean-Loup Leclcre vezetése alatt működő üzemben 2007-re több, mint 1000 ember fog dolgozni, így ez lesz az egyik legnagyobb ázsiai fejlesztőközpont. Az Infineon tervei között szerepel a Kínában alkalmazott munkatársak számának háromezerre történő növelése is. A vállalat fő célja négy éven belül felküzdeni magát a négy legnagyobb kínai félvezető-ipari cég közé.

Az Infineon Technologies China számára egyébként hosszú távon stratégiai fontosságú volt az új létesítmény megnyitása, illetve a Xi'anban való beruházás. A cég így akarja kihasználni a kínai alkalmazottakban meglévő termelőkapacitást. A beruházás egyébként része annak a nagyszabású és ambíciózus tervnek, amelyet az Infineon tavaly jelentett be és amely szerint a következő években több, mint 1,2 milliárd dollárnyi tőkét invesztálnak be Kínában.

Ráadásul a cég még két helyi, xi'ani egyetemet is támogat. A Xidian Egyetemmel közösen hamarosan létrehoznak egy műhelyt a tehetséges chiptervezők számára, míg a Xidian és a Xi'an Jiaotong Egyetemmel együtt egy új képzési laboratóriumot is fel fognak állítani. A német társaság az ázsiai leányvállalatai útján nem csak a jelen, de a jövő generációjára is figyel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    dejó...