Berta Sándor

Kibővíti drezdai fejlesztőközpontját az Infineon

A drezdai városvezetők minden bizonnyal elégedetten dörzsölik a markukat, hiszen újabb cég bővíti a kelet-német városban lévő üzemét. Mint ismeretes, korábban az AMD döntött úgy, hogy felépíti második üzemét is Drezdában.

A hazai Infineon AG is úgy döntött, hogy bővíti a kelet-német városban található fejlesztőközpontját. Az Infineon a jelenlegi drezdai memóriatermék-fejlesztési centrumát szeretné fejleszteni. Itt többek között különböző DRAM- és Flash-technikákat tesztelnek. A német vállalat nem is titkolja, hogy tovább kívánja erősíteni ezt a termékprofilt.

Az Infineon sajtóközleménye szerint a drezdai üzem területén egy új épületet fognak felépíteni, amelynek központjában egy úgynevezett "tisztaszoba" áll majd, itt folyik majd a fő kísérletezés, kutatói és fejlesztőmunka. A beruházás a következő két esztendőben kereken 120 millió euróba fog kerülni. A központ bővítésével az Infineon szerint egyúttal közel 120 új munkahelyet is sikerül teremteni.

Az építkezés az év közepén indul majd meg, az új épület alapterülete 2300 négyzetméter lesz. Dr. Harald Eggers, az Infineon Technologies memóriatermék-részlegének vezetője szerint a vállalat a korábbi és a mostani drezdai beruházásokkal nem csak új munkahelyeket teremt, de egyúttal magasan képzett és termelékeny munkaerőket tud alkalmazni immár Németország keleti részén is. Az új épület elkészítésével a cég már a következő utáni, 70 nanométeres technológiai generációra készül fel és egyidejűleg ezzel a lépéssel biztosítja a helyét a jövőben ilyen gyártási technológiával készülő memóriatermékek területén és piacán is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    drezdába.. mért pont oda? nemtudom de valahogy sose magyarországra