Rónai György

A Motorola beépíti a Skype-ot a mobiltelefonokba

A Motorola, mint az egyik legnagyobb mobiltelefon gyártó, és az internet talán legnépszerűbb hangkommunikációs programja a Skype szövetséget kötöttek. A Motorola a 3GSM World Congress keretében jelentette be a legújabb "Skype Ready" termékeit, amelyek között mobiltelefonokat, és PDA-kat is találunk.

A két cég egyesíti előnyeit, így a Skype előtt a mobil kommunikáció, a Motorola előtt pedig a Skype hihetetlen ütemben növekvő felhasználótábora felé nyílik meg az út. Az együttműködés első fázisában a "Skype Ready" Motorola termékek jönnek, köztük Bluetooth headsetek, és kihangosítók is. A termékekről részleteket azonban még nem árultak el. A Skype reményei szerint egy teljesen új korszakot nyit meg az internetes kommunikáció előtt, az ingyenes hangkommunikációt, és sok más egyéb lehetőséget rejtő kliensével. A vállalat az ingyenes szolgáltatások mellett különböző fizetős, de olcsó lehetőségeket is kínál, így már több cég is ezt a programot alkalmazza a belső kommunikáció bonyolítására. Felhasználótábora mára 25 millió regisztrált embert számlál.


Noha a Skype headsettel, hangszóróval ellátott PDA-k, PC-k természetesek, a mobiltelefonra installált szoftver teljesen új távlatokat nyit meg. Így ha a felhasználó akár WLAN, akár GPRS internetkapcsolatot létesít, azon át bárhova telefonálhat a hálózat segítségével, a standard mobil kommunikáció hátrányait, korlátait, és költségeit mellőzve. Ez persze még függ a szolgáltatóktól is, mert főleg errefelé a GPRS internet méregdrága, és ez korlátokat szabhat az internetes telefonálás elterjedésének is.

A Motorola első "Skype Ready" termékei várhatóan már 2005 első félévében megjelennek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skyper #16
    Megvan nekem a Skype, nagyon szeretem, mer sok funkciót tartalmaz, de MIJEN LESZ A MOBILON????
    Igazán nem úgy tünik hogy a görgetős elvvel tervezett mobil-skype annyira jó szolgáltatásokat fog tartalmazni...
  • Skyper #15
    Hallottam a Samsung mozgásérzékelős telefonnyáról... Ha a Skype-ot erre install lálnák akkor az a telefon mindenes lenne...
  • Skyper #14
    Nem mondom hogy hátrány a dolog,de ha az UMTS hálózat magyarországon 4-5 év múlva épül ki teljesen, akkor ez.... Kb 10 év múlva
    Murdoc jól mongya, ez nagyon drága lesz, még drágább mint a normális telefonálás :))
    Szóval maga a mobilra tervezett Skype-ot nagyon értékelem de csak németországban fogja megérni az embereknek, ahol a percdíj csúcsidőben 5 forint.....
  • LiPTON #13
    nagyon tuti! én imádom a skypeot, de nem tudja valaki, hogy terveznek-é ilyeneket Nokiákra....?:)
  • Murdoc #12
    Huhúú, én imádom a skype-ot, ráadásul Motorola(j) telefonom van! Magyarországon ez úgyse lesz lehetőség, valahogy úgy is megsarcolnak minket az imádott mobilszolgáltatók. végül is nekik kellett kipengetni a pénzt a 3G hálózatokért, szerintewm biztos keményen behajtják majd rajtunk. De mindenképp pozitív a hír!
  • Keldor #11
    jó ez a progi
  • Mipi #10
    Jól is teszik hogy beépítik ezeket figyeljétek meg 1-2 éven belül fillérekért fogunk netezni meg telefonálni mert az összes szolgáltató versenyezni fog ki a legolcsóbb. Kár hogy nincsennek ilyen szolgáltatások a gázban és az áramban mert azt aztán tényleg lejebb kéne vinni.
  • Antychrist #9
    KIRÁLY!!!!!!!!!
  • Steffff #8
    Én nagyon örülök enek a hírnek!
    Ha már Motorla telefonok között akár olcsóbban, (ne adj isten, ingyen /bár ez kizárt!/) lehet majd telefonálni, akkor is megérte!
    Emberek!
    Ne legyünk pesszimisták! Valahova ujítani kell, és ez szerintem egy jó irány! :D Én örülök neki!
  • semi #7
    Én is a telefonhívások fogyasztói árainak csökkenését látom benne!
    Bár az is lehet, hogy csak bízok egy szebb jövőben! ;-)