Gyurkity Péter

Titkos katonai anyagok kerültek a Kazaa hálózatára

A Holland Királyi Csendőrség több mint 75 oldalas anyaga - amely többek között telefonszámokat, valamint telefonbeszélgetéseket is tartalmaz - eddig ismeretlen módon került a hálózatra.

Több különböző hírforrás is megerősítette, hogy titkosnak minősülő katonai dokumentumokra bukkantak a népszerű fájlcserélgető program hálózatán. Szakemberek szerint a legvalószínűbb magyarázat az, hogy a Királyi Csendőrség egyik alkalmazottja otthoni számítógépén dolgozott az anyaggal, és a Kazaa fájlcserélgető programmal véletlenül a titkosított dokumentumokat tartalmazó könyvtárat is megosztotta. A Kazaa hálózatán keresztül azután az anyag a Geen Stijl (No Style) weboldalára került, amelynek működtetői minden bizonnyal szaftos részleteket szerettek volna nyilvánosságra hozni a megkaparintott dokumentumokból.

Ez a terv azonban nem vált be, az ügyészség ugyanis azonnal súlyos büntetést helyezett kilátásba, amennyiben az anyagot teljes terjedelmében közzéteszik a weboldalon. A Geen Stijl működtetői a büntetés elkerülése érdekében lemondtak korábbi tervükről, és hamarosan közölték, hogy teljes mértékben együtt kívánnak működni a hatóságokkal a kellemetlen ügy lezárása érdekében.

Hollandiában nem ez első eset, hogy emberi mulasztás miatt bizalmas adatok kerülnek nyilvánosságra. Tavaly októberben például egy közismert ügyész kénytelen volt bejelenteni visszavonulását, miután egy hasonló malőr miatt számos bizalmas információ került napvilágra. Történt ugyanis, hogy az ügyész kidobta régi számítógépét, amely nemcsak egyes nagyobb bűntények adatait tartalmazta, hanem saját hitelkártyaszámát, társadalombiztosítási számát, és egyéb személyes információkat is. Ezek az adatok rövid időn belül nyilvánosságra kerültek, de a jelek szerint nem mindenki tanult az esetből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Genin #9
    Ezért jó, ha a hozzánemértő nagypapák leülnek a gép elé, és illegálisan akarnak letölteni fileokat ...
  • pemga #8
    Nálunk asszem a szemétdombra hordták ki, csak elfelejtették ledarálni előtte... :).
  • fapapi #6
    HEHEHEHEEEE balfaszsag netovabja.
    :D
    most mossak le magukrol hogy nem figyelik a file cserelo programokat.

  • Mice #5
    kerülnek még ki nagyobb dolgok is a netre...
  • noss #4
    Véleményem röviden:
  • Tetsuo #3
    Itthon is volt ilyen: Forró Tamás 3/3as ügynök papírja..
  • mireez #2
    lol, micsoda lámák:DDDD
  • [HUN]PAStheLoD #1
    ROTFL!!!