Berta Sándor

Letölthető a Microsoft kémprogramok elleni szoftvere

A redmondi cég híven tartotta magát az ígéretéhez, miszerint új és aktív résztvevője akar lenni a számítógépes biztonsági piacnak. A vállalat által korábban bejelentett kémprogramok elleni szoftvernek megjelent a bétaverziója.

Azonban ez még nem minden, ugyanis a Microsoftnak jövő hét keddtől elérhető lesz a saját vírusirtó alkalmazása is. Az alkalmazásnak azonban egyelőre csak a bétaverziója érhető el. A szoftver a Microsoft tájékoztatása szerint egy adott számítógépen talált bármilyen kémprogramról részletes jelentést készít és több lehetséges ellenlépést is javasol. Az alkalmazás a korábban a Microsoft által még tavaly decemberben megvett New York-i székhelyű, kémprogramokat eltávolító szoftvereket fejlesztő cég, a Giant technológiáján alapul. Ezenkívül a Microsoft még tavaly megvásárolt egy román vírusirtókat fejlesztő vállalatot is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A kémprogramok azonosítására az alkalmazás többek között a SpyNet nevű internetes közösség tagjainak észrevételeit is felhasználja majd. Ez egy olyan közösség, amely a tervek szerint a Microsoft-szoftverek felhasználóit tömöríti, így nagyon sok plusz információkhoz juthatnak később a fejlesztők. A bétaverzió egyelőre Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszer alatt működik és teljesen ingyenes, még regisztrációra sincs szükség. Aki az új szoftvert nem akarja külön letölteni, az akár a Windows Update szolgáltatás keretében is elérheti.

A Microsoft az új termékeivel elsősorban a Symantec, a Trend Micro és a McAfee hasonló alkalmazásainak állít konkurenseket és a tervek között szerepel, hogy bizonyos idő elteltével a három cég piaci részedéséből is megkaparinthat mad bizonyos százalékot. Ezzel szemben Nitsan Hargil, a Friedman, Billings, Ramsey & Co. befektetési bank elemzője szerint a redmondi cég lépésének nagyobb a füstje, mint a lángja és nem lehet arra számítani, hogy a Microsoft bármelyik cégtől is képes lesz nagyobb számban felhasználókat elcsábítani.

Microsoft Anti-Spyware Beta letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gyűjtő #56
    Szervusztok!

    ELÁRASZTOTTAK A KÉMPROGRAMOK! SEGÍTSÉG!
    Mitagadás egy regiszter kulcs vadászata közben olyan oldalra tévedtem, ahonnan zsákkal öntötték be a kémprogramokat. Azóta is küzdök azért, hogy megszabaduljak tőlük.
    Tájékoztatásul:
    Az alábbi kémprogramvédők vannak a gépemen telepítve:
    1. Spy Sweeper
    2. Spybot
    3. Mikrosoft AntiSpyware
    4. Adaware

    Az alábbi kémprogramok tolakodtak be:
    1. IstBar
    2. IstBar-istsvc.exe
    3. IstBar, version 1 - Excution Denied
    4. Power Scan
    5. TeenXXX (TinyBar)

    A kémvédő programjaim működőképes, élő programok, frissítéssel.
    Lefutattam őket teljes és csökkentett üzemmódban (ez utóbbinál kikapcsoltam a rendszervisszaállítást).
    Az a gond, hogy a Windows XP betöltésével egyidőben jelzi a rendszer, hogy az Ist Service betöltődik. A Firefox1.0.1 böngészőt használom, amely program óvott attól, hogy arra a lapra belépjek, de nem hallgattam rá.

    Örömmel venném, ha lenne valami jó ötletetek a képrogramok kiírtására.
  • Duddits #55
    Nekem nagyon tetszik a progi.
  • dduma #54
    fúj. :D
  • kia71 #53
    Kiprobaltam (volna) ezt a progit, de "nagy sajnalatomra" kozolte, hogy lejart a beta teszt szamara kikotott ido: 2005.07.31.
    No comment
  • Sil78 #52
    Windows alatt sincsenek olyan gondok, hogy kémprogik, csak kell hozzá némi odafigyelés. (Meg egy rendes, biztonságos böngésző, főleg, ha nincs XP SP2-d.)
  • Sil78 #51
    Valószínűleg mert "szponzorok" nélkül raktad fel. Nem mindenki figyel ám oda telepítés közben ilyen apróságokra, ne tudd meg, mit összeszenvedtek egy csomóan különböző fórumokon emiatt...
  • Pheel #50
    Hogy miért is? Mert lusták és még a Windowst sem képesek rendesen használni, nemhogy valami bonyolultabbat...
  • Sauron #49
    Ha mindenki fikázza az MS-t! Miért nem használtok Linux-ot? Aki ért hozzá és jól beállitja, annak nincs ilyen gondja, hogy kém progik!
  • RelakS #48
    Én csak a next-et nyomogattam asszem

    Mindenesetre a köv reinstallkor figyelni fogom, hogy mit ír a dolog, de egyenlőre még nem érett meg rá a windows. Ha így haladok, nyárig nem is fog :)
  • Pheel #47
    Nekem sem, de nem tudhat mindenki angolul és nem érthet mindenki a géphez, hogy az elején ne csak a Next gombot nyomogassa, hanem olvasson is néha...

    Aztán persze lehet anyázni, hogy de szar a Windows, meg rohadjon meg a MS.