Gyurkity Péter

Az Egyesült Államokból származik a legtöbb spam

A Sophos biztonsági cég közzétette felmérését, mely szerint idén az Egyesült Államokból származott a legtöbb kéretlen üzenet, így a világ vezető nagyhatalma egyben a legnagyobb spamküldő ország címet is kiérdemelné.

A felmérés - amely a kéretlen üzenetek számát összegző világméretű hálózatra épül - megállapítja, hogy az üzenetek 42 százaléka származott az USA-ból, és ez bizonyítja, hogy az amerikai kormányzat által életbe léptetett spamellenes intézkedések nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. "Amikor idén februárban közzétettük első ilyen felmérésünket, az amerikaiak azzal védekeztek, hogy a Can-Spam Act mindössze három hónapja van hatályban. Csaknem egy év, és több millió kéretlen üzenet után teljességgel nyilvánvaló, hogy a spamellenes törvény igen csekély eredménnyel vette fel a küzdelmet a kéretlen üzenetek áradata ellen" - jelentette ki Graham Cluley, a Sophos tanácsadója.

  1. Egyesült Államok
  2. Dél-Korea
  3. Kína (beleértve Hongkongot)
  4. Kanada
  5. Brazilia
  6. Japán
  7. Franciaország
  8. Spanyolország
  9. Anglia
  10. Németország
  11. Tajvan
  12. Mexikó
42,11%
13,43%
8,44%
5,71%
3,34%
2,57%
1,37%
1,18%
1,13%
1,03%
1,00%
0,89%
Egyéb országok 17,8%

A cég rangsorában Dél-Korea végzett a második helyen, míg a szintén előkelő harmadik helyezést Kína hódította el - a két ázsiai ország azonban együttesen is csak az amerikai mennyiség felét mondhatja magáénak. A Sophos arra figyelmeztetett, hogy a spamküldők egy része szélesssávú kapcsolattal ellátott számítógépek megfertőzésével könnyít helyzetén, ami egyben megmagyarázza Dél-Korea előkelő pozícióját, hiszen az országban rendkívül elterjedt a szélessávú internet-elérés.

"A spamküldőket egyetlen cél mozgatja, ez pedig a minél gyorsabb pénzszerzés. Ennek érdekében egy részük féregvírusokkal és trójai vírusokkal támadja az otthoni és a vállalati számítógépeket, hogy felgyorsítsa a kéretlen üzenetek továbbítását" - tette hozzá Cluley. "Az ilyen zombi PC-k jelenleg az összes spam mintegy 40 százalékáért felelősek, és tulajdonosaik általában azzal sincsenek tisztában, hogy számítógépüket megfertőzték."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PityBull #4
  • oroy_ #3
  • Devla #2
    Nos, mindig a spammelő személyéből kell kiidulni. Mi a tanulság? Az amerikaiaknak kicsi a farkuk, hájasak és potencianövelő szerekre van szükségük 200 tablettás kiszerelésekben.
    A németeknél a helyzet ugyanez, de ők meg vannak vele elégedve.
  • BlackRose #1
    Én mindég azt hittem, hogy Elefánt-Csontpart meg Burundi a SPAM király. Hát tökéletessen normális dolog, hogy azok az országok vezetik a listát ahol a legtöbb a netuser és legtöbb a broadband előfizető... itt csak Németországot csodálom, hogy csupán 1%-on állnak, de ez valószinüleg azért mert ők csak saját maguk iránt SPAM-elnek, ugyanis a Német precizitás kizárja, hogy ott halásszanak ahol nincs hal.