SG.hu

Vírusszűrővel fogja védeni a leveleket a chello

A UPC az ősszel új e-mail vírusszűrő szolgáltatást vezet be a chello internet előfizetői számára.

Napjainkban a vírusok ellen vívott harc jelenti a legnagyobb feladatot az internet-szolgáltatók számára mindenütt a világon. Az egyre növekvő számú, elsősorban e-mail útján terjedő fertőzések megállításához azonban az internetezők közreműködésére is szükség van. A vállalat emiatt, a biztonságos levelezés érdekében vezeti be vírusvédelmi szolgáltatását. Ezzel párhuzamosan a cég igyekszik minél több információval ellátni ügyfeleit arról, hogyan óvhatják meg az internetre kapcsolt számítógépüket a nemkívánatos vírusfertőzésektől.

"Az előfizetők gondtalan levelezése mellett a hálózat védelme is fontos szerepet játszott a szolgáltatás bevezetésében" - mondta Sudhir Ispahani, a UPC anyacége, a UGC Europe műszaki igazgatója. "Jelentős állomáshoz érkeztünk, de a harcot folytatnunk kell, ezért tovább fejlesztjük az iparágban vezetőnek számító technológiai rendszerünket."

A Magyarországon szeptember 15-től bevezetendő új szolgáltatás a McAfee Antivirus segítségével központilag, automatikusan megvizsgálja a bejövő és kimenő e-maileket és megtisztítja azokat az esetleges vírusoktól, értesítve erről a címzettet is. A szolgáltatás a központi mailszerveren működik, tehát az előfizető részéről külön telepítést nem igényel, de természetesen amennyiben nem tart rá igényt, úgy azt bármikor kikapcsolhatja a chello weblapján keresztül. A kérés végrehajtása két munkanapon belül megtörténik, ezután leveleit a rendszer vírusszűrés nélkül továbbítja számára. A későbbiekben természetesen hasonló módon bármikor újra bekapcsolható a vírusvédelmi szolgáltatás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #6
    lassan már ideje volt
  • PetruZ #5
    Most nem arról van szó, hogy ki mitől ódzkodik, nem is a lehalásokról. Hanem a cikkről...
  • Cat #4
    a chello levélszolgáltatásától tudomásom szerint eddig sem a virusok miatt odzkodtak az emberek, hanem mert van hogy napokra behal, és mivel az osztrákok felügyelik a rendszert, a magyar fél egyszerüen semmit nem tud ilyenkor tenni
    én magam sem használtam a chello leveleket sose, néha ránézek hogy a cég szerint mennyi az adatforgalom, és kész (mondanom sem kell ez köszönöviszonyban sincs a valós értékkel)
  • PetruZ #3
    Ja, ja, ééérdekes, hogy más, komoly ISP-k egy szó nélkül teszik a dolgukat és már régóta nem továbbítgatnak sem vírusos, sem spam leveleket. Én a vízi... izé, a "fókákkal" vagyok május óta, össz-vissz 4 azaz négy darab különböző spam jutott el hozzám, vírusos pedig egy sem. Előtte másfél évig a fenti cégnél voltam, a naponta 10-15 spam és vírus teljesen átlagosnak volt mondható...
  • Schedar #2
    Jó korán eszükbe jutott.
  • [HUN]PAStheLoD #1
    és erre nem lesz korlát ? óó de kár :|