Gyurkity Péter

Legyártották a Pentium 4 600 első példányait

Egyes tajvani források egybehangzó állítása szerint az Intel leszállította partnereinek a 600-as sorozat első példányait, amelyek a vállalat állítása szerint számos új funkció mellett nagyobb teljesítményt nyújtanak elődeiknél.

A Pentium 4 600 sorozat tagjai a Prescott 2M kódnevű magra épülnek, amely két megabájtos másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, és támogatja az Intel EM64T, Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST), valamint Execute Disable Bit (EDB) technológiákat. A jelenlegi tervek alapján négy különböző órajelű (3,2 GHz-es, 3,4 GHz-es, 3,6 GHz-es, illetve 3,8 GHz-es) processzor debütálására számíthatunk, amelyek kivétel nélkül 800 MHz-es front side buszt foglalnak magukban, és tipikus fogyasztásuk (TDP) eléri majd a 115 wattot.


Klikk ide!A vállalat ígérete szerint a 600-as Pentiumok - akár azonos órajelen - jóval nagyobb teljesítményre lesznek képesek elődeiknél, és az újonnan bevezetendő technológiáknak köszönhetően új funkciókkal bővülnek ki. Az Enhanced Intel SpeedStep technológia ezzel egy időben elfogadható szinten tartja az új processzorok fogyasztását.

Elemzők szerint az Intel a csúcskategóriás Pentium 4 600 processzorok révén szeretné betölteni a 4 GHz-es Pentium 4 törlésével keletkezett űrt, és a februárban debütáló chipek feladata lesz majd, hogy felvegyék a versenyt a konkurens vállalatok legerősebb termékeivel. "Az új processzorok fejlesztésénél két szempont élvez abszolút elsőbbséget: az ikermagos architektúra minél előbbi bemutatása, illetve a különböző innovatív és felhasználó-központú technológiák alkalmazása, amelyek a nagyobb gyorsítótár mellett ugyancsak növelhetik a processzorok által nyújtott teljesítményt" - fejtette ki ősszel a vállalat új stratégiáját George Alfs, az Intel szóvivője.

Az Intel egyik vezető beosztásban lévő tisztviselője nemrég hasonlóan fogalmazott, és leszögezte, hogy a vállalat kettős célkitűzést követ: a teljesítmény növelése, illetve az új funkciók beépítése ugyanis azonos hangsúlyt kap, és időről időre előfordulhat, hogy a mérleg nyelve egyik oldalról a másikra helyeződik át. "Olyan technológiákról van szó, amelyek megkönnyítik a felhasználók dolgát, és leegyszerűsítik a számítógépek kezelését" - jelentette ki a nevének elhallgatását kérő tisztviselő. "Ezzel egyidőben a Hyper-Threading technológiára is nagy figyelmet fordítunk, hiszen az ikermagos processzorok így jókora erőtartalékhoz jutnak."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Troppauer #19
    Intel EM64T
    Meg van pofaja igy hivni az AMD technologiajat......

    Az AMD legalabb SSE-nek nevezi......
  • The Termentor #18
    Ha sok pénzem lesz , inkább veszek egy duál G5-t.
    Jo'l beszelsz!:))))))
  • blackeagle #17
    Ajánlom a xeon vs. opteron tesztet. Méghogy fejlődik , én úgy látom ,hogy biztos nyerő helyzetét ( anno P1,P2 ) próbálja összekaparni.
    Egyébként unom ezt az amd - intel proci terveket. Semmit nem tudni ,semmi teljesitmény viszonyitás. Régen tudni lehetett a Mhz-ből ,hogy kb. mit muzsikál , most intel 600 - marha sokat mond. Ha sok pénzem lesz , inkább veszek egy duál G5-t.
  • tom.. #16
    fejlődik, akarom irni
  • tom.. #15
    felfődik de hova..
  • tom.. #14
    jaja
  • asysoft #13
    "Az Enhanced Intel SpeedStep technológia ezzel egy időben elfogadható szinten tartja az új processzorok fogyasztását." Na erre azért kíváncsi leszek:)
  • Déta #12
    Egy szót sem értettem az egészbúl,de azért örülök.
  • L3oN #11
    :DD
  • Akuma #10
    jah az :p