JohnnyCage

A szórakoztató elektronikai piacot célozza az Intel

A világ legnagyobb chipgyártójának komoly tervei vannak a szórakoztató elektronikai eszközök piacán, derült ki a cég képviselőinek bejelentéséből.

Mint Paul Otellini, az Intel Corp. elnöke a napokban megrendezett Consumer Electronics Show (CES) kiállításon bejelentette, a társaság a 2004-es évben számos olyan megoldást kíván kifejleszteni, amely elsősorban szórakoztató elektronikai berendezéseket céloz.


Paul Otellini, az Intel elnöke Morgan Freeman társaságában a bemutatón

"A PC- és szórakoztató elektronikai iparok közötti határ fokozatosan, de egyre gyorsabban elmosódni látszik" - mondta Otellini a Las Vegas-i rendezvényen tartott beszédében. A vezető elmondása szerint az Intel az idei évben akkora figyelmet kíván a szórakoztató elektronikai iparnak szentelni, mint amekkora figyelmet a társaság a drótnélküli megoldások iránt mutatott a tavalyi évben.

A chipóriás éppen az elmúlt napokban jelentette be, hogy az idei évben mintegy 200 millió dollárt kíván fektetni egyes szórakoztató elektronikai társaságokba az Intel Capitalon keresztül. A társaság elsősorban azon társaságokba tervez pénzt fektetni, amelyek a digitális otthont megteremtő eszközök kifejlesztésén dolgoznak.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyításhoz

Egyes PC ipari óriások már korábban célba vették a szórakoztató elektronikai szegmenst, de a szakértők szerint jelenleg jóval kedvezőbbek a viszonyok egy ilyen lépéshez. Mindez elsősorban azoknak a technológiáknak köszönhető, amelyek mindkét szegmenst érintik. Ilyenek többek között a drótnélküli hálózati megoldások, és egyes LCD kijelzőtechnológiák is.

A chipóriás Intel az intelligens mobiltelefonokba szánt XScale chipek mellett elsősorban a Centrino platform szórakoztató elektronikai megoldásokban való elterjesztésére és egyes speciális, digitális televíziókban alkalmazott LCD vezérlőchipekre kíván összpontosítani a szegmensben.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyításhoz

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    érdekes..