Gyurkity Péter

Háromdimenziós TFT a Sharptól

A Sharp bemutatta legújabb TFT monitorát, amely a szórakoztató elektronika terén egyedülálló képességgel rendelkezik, ugyanis segédeszközök nélkül képes térbeli képet megjeleníteni.

A Sharp szóvivője kiemelte, hogy az LL-151-3D egyetlen gombnyomással képes a hagyományos sík megjelenítésről háromdimenziós üzemmódba váltani. A 15 hüvelykes monitor legfeljebb 1024x768 képpontos felbontást tud megjeleníteni, és az általa nyújtott szolgáltatást a beépített sztereó hangszórók teszik teljessé. A Sharp - amely nagy reményeket fűz a termék sikeréhez - elsősorban a játékok kedvelőinek ajánlja legújabb monitorát, de a cég szóvivője hangsúlyozta, hogy az LL-151-3D számos egyéb fontos területen is felhasználható. Ezen területek közé tartozik az orvostudomány, az oktatás, a térképészet, de a monitor jelentős segítséget nyújthat a fogászatoknak, valamint a CAD (számítógéppel segített tervezés) felhasználóknak.


A Sharp szerint a monitor a hagyományos alkalmazásokat is képes háromdimenziós illúzióként megjeleníteni, és az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében egy gombnyomással visszaválthatunk a hagyományos sík megjelenítésre. Az új monitor természetesen nem tartozik az olcsó kijelzők közé, és 1500 dolláros árával valószínűleg nem dönti meg egyhamar az eladási statisztikákat. Ennek ellenére a cég kifejezetten a fogyasztókat célozta meg új termékével, bár azt a vállalat vezetői is elismerték, hogy az LL-151-3D egyelőre csak az igényes - és pénzes - felhasználók körében számíthat sikerekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #33
    "ez itt a reklám helye"....

    1500 USD= 300,078.53 HUF /2004.08.18/

    DTI 2015XLS 15" autosztereó monitor
    405 800 Ft Kosárba teszem

    hol is olcsóbb akkor?
  • CattiBrie #32
    De akkor ez nem 3D, hanem ha csak plusz egy "hártya", akkor az 2 x 2D, azaz két síkon jeleníti meg. Ez azért egy "igazi" 3D-hez nem elég, nem szabadna 3D-nek nevezni! (Majd, ha 100 ilyen hártyát raknak egymás mellé...)
  • NEXUS6 #31
    Érdemes utánanézni a technikai háttérnek, monnyuk annyira azért legyünk nagyfiúk, hogy egy altavistát vagy gúglét elkezeljünk!

    Szal ez a hirben szereplő megoldás egy sima sztereografikus megjelenités.

    Kb úgy viszonyul a 3day által emlitett MAGYAR FEJLESZTÉSŰ!!!! holografikus képleképezéshez, mint a diavetitő a videóhoz.
  • Cat #30
    a te álláspontod szerint tehát minden hirben benne kellene lennie az összes előzménynek, és minden korábbi kapcsolodó fejlesztés leirásának - ez baromság, ha érdekel kattincs, ha nem érdekel akkor meg ne dumálj
  • dez #29
    Az végülis bennevan: egy gombnyomásra képes 3D módból (két szem más képet kap) 2D módba (ugyanazt kapja a két szem). Magának a sztereo-3D-nek az elvét sokan ismerik, akik érdeklődnek a dolog iránt. Mondjuk ártani nem ártott volna erre egy mondat. (Feltéve, ha a cikkiró maga érti, miről van szó.)
  • dez #28
    Az utóbbi időben (vagy lehet, hogy már rég óta, csak korábban nyilvánvalóbb volt a számomra, hogy is van a valóságban a dolog) a számtech cikkek csak ködösítenek, és erősen a marketing dominál. "Hú, de hiper-szuper ez a dolog, nem baj, hogy irracionálisan drága, és ahhoz képest technikailag sokmindenben fejletlen, azonnal meg kell venni!" (Ráadásul itt pl. - máshol leírták az adatokat - a lehető legolcsóbb panel van beépítve a monitorba.) Az egy dolog, hogy a pénzünkből folytathatják a fejlesztéseket, de nem kéne a ló túloldalára sem átesni, azaz azt gerjeszteni, hogy mindíg csak egy picit fejleszzenek, és mi mégis mindíg többszörös áron meg is vegyük. (Az egyedüli kivételek a tesztek, de azokat viszonylag kevesebben olvassák.)
  • Flashy #27
    jah, a tipikus cikk. pont az nincs benne, amitől "szenzáció". hogy hogyan csinálja. oké, ott a link, de akkor meg átmegyünk startlap.hu-ba, újság helyett linkgyűjteményt olvasunk :)
  • 3DAY #26
    Huhh az nagyon komoly volt! :) Oda már monitor sem kellett, na az tényleg holografikus volt!
  • MaDFoX #25
    Keroo: Biztos csak oldalrol nezted oket, ugy nem latszik... ;) Mellesleg mindenbe sztm nem erdemes belekotni... :D
  • xj700t #24
    Felejtés bére ? :)