Berta Sándor

IGZO-kijelzős Windows táblát dob piacra a Sharp

A japán gyártó figyelemreméltó készülékkel jelentkezik. A Mebius Pad már a Windows 8.1 operációs rendszerrel, négymagos Intel processzorral és IGZO paneltechnológiát használó kijelzővel érkezik.

A Sharp a Combined Exhibition of Advanced Technologies (CEATEC) nevű kiállításon mutatta be az eszközt. A 10,1 hüvelykes IGZO-paneles képernyő felbontása 2560 x 1600 képpont. Az IGZO technológia révén az LCD panelekben lévő filmet indium, gallium, cink, illetve oxigén keverékéből készítik, ez fényesebb képet, nagyobb pixelsűrűséget (ezáltal nagyobb felbontást), valamint kisebb háttérvilágítást eredményez, vagyis csökken a kijelző fogyasztása, ez pedig kedvező hatással van az üzemidőre.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gyártó a táblagépbe az Intel Bay Trail Z3370 típusú négymagos processzorát építette be. Az Engadget ugyanakkor szkeptikus volt abban a tekintetben, hogy a CPU képes-e megbirkózni ekkora felbontással. A tábla víz- és porálló, ezzel megfelel az IPX5, az IPX7 és az IP5X szabványoknak. A cég a készüléket elsősorban az üzletembereknek ajánlja és digitális tollat is biztosít hozzá. A tábla PC várhatóan a jövő elején jelenik meg Japánban. A vásárlók - némi felárért cserébe - választhatják az új modellt Windows 8.1 Pro operációs rendszerrel is. A táblagépre a gyártó előzetesen feltelepíti az Office 2013 irodai programcsomagot, amelyhez teljesen ingyen jutnak a felhasználók. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Mebius Pad pontosan mennyibe fog kerülni, miként azt sem, hogy kapható lesz-e Japánon kívül és ha igen, mikortól.

A Sharp februárban mutatta be az első IGZO monitort, a technológiát támogató kijelzők kerülhetnek a Qualcomm termékeibe és az Asus 4K monitorába is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    nagy fekete műanyagtévére hasonlító készülékek for lyfe