SG.hu

70 colos érintőképernyőt mutatott be a Sharp

A japán cég a berlini IFA kiállításon mutatta be interaktív LCD kijelzőjét. A 3840x2160 pixeles monitort akár több felhasználó is használhatja egyszerre.

A Sharp professzionális felhasználóknak szánt készüléke csoportok együttműködésére készült, akár állítva, akár fektetve elhelyezhető, asztallapként is funkcionálhat. Kerete szinte láthatatlan, ugyanis üvegből készült. A cég közleménye szerint kiválóan alkalmazható, kereskedelmi, mérnöki, vállalati területeken, élő közvetítéseknél, vagy akár múzeumokban és kiállításokon.

"Az ember egyre inkább kapcsolatba akar lépni a technológiával, a legújabb interaktív kijelzőnk pedig kiváló eszköz erre,” nyilatkozta Darren Gaffey a Sharp Europe vizuális meglodásokkal foglalkozó részlegének terméktervezésért és marketingért felelős vezetője. „A megjelenített képek élesek és tiszták a kapacitív érintőfelület különböző nagyítási és áthelyezési funkcióival különösen jól teljesíthet az értékesítés területén, ahol az ügyfelek sokkal több és sokkal látványosabb ismerethez juthatnak a termékekkel kapcsolatban. Mindemellett a vállalati együttműködést is nagy mértékben elősegítheti az eszköz, a munkatársak közösen tudnak dolgozni és kapcsolatba lépni egyetlen felületen.”


A Sharp Az IFA kiállításon az egy új, 90 colos, professzionális piacra szánt monitort is bemutatott. Arra tervezték, hogy kielégítse a nagy kijelzők iránt a kereskedelemben, a szállításban és a múzeumokban/kiállításokon jelentkező egyre erőteljesebb igényt. A full HD felbontású (1920x1080 pixeles) nagy fényességű kijelző képes igen magas kontraszt elérésére a háttérvilágítás fényerejének lokális szabályozásával. Mindemellett az eszköz kihelyezése jóval egyszerűbb, mint a hasonló méretű plazmamonitoroké, köszönhetően jelentősen kisebb súlyának és számos csatlakozási és beállítási lehetőségének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #5
    A col érték általában könnyen megjegyezhető szám, pl. a monitorok 19-22 colosak, a digitális fényképezőgépek hátulján lévő LCD 3-5 col, a plazmatévék jellemzően 42-50 colosak.

    Ezzel szemben ha már pontosság, mindegyik itt leírt érték cm-ben egy nagyon csúnya törtként néz ki, mely minden honlapon eltérő lenne a kerekítéseknek köszönhetően. Egyik helyen azt irnák hogy 106,68 cm-es tévé (42"), másik helyen, hogy 106,7, harmadik helyen hogy 107 centis.
  • globint #4
    Pontosan tudom, hogy a monitorok átmérőjét hüvelykben szokták megadni. Csak az bántja a csőrőmet, hogy nem cm-ben szokás. A cm-ben mindenki pontosan tudja, mekkora az akkora, de inch - zoll a magyarok 90%-ának totál idegen, ráadásul ha elő van írva pl., hogy magyar nyelvű "termékismertető" legyen a külföldi termékeken, akkor ennek megfelelően a mértékegységeket is, így a font (lb), gallon (gl), yard (yd), hüvelyk (in)sem helyénvaló használni, hanem azt is le kell (kellene) fordítani magyarra! Legfeljebb, zárójelben az angol mértékegységet is odaírhatná, ha nagyon megszokta a szakmai használó.
  • cateran #3
    A monitorok atmerojet huvelykben szoktak megadni (pl 15" - 15 huvelykes) Ez angolul inch, nemetul meg zoll es -ha jol tudom- onnan szarmazik a col elnevezes (lasd meg colstok:Összehajtható hosszúságmérő, amely összeszegecselt kis lécdarabokból áll, amelyeken centiméteres vagy colos beosztás van.)
  • bcrics #2
    Látom elkaptad a lényeget a cikkből:)
  • globint #1
    70 col kb. 178 cm. Csak azt nem értem, mit keres Magyarországon a 70 col felírás? Nemzetközi egyezmény szerint, már csak a metrikus mértékegységet lehetne használni. Akkor mit keres Magyarországon a 70 col felírás, vagy bármilyen nem metrikus mértékegység kiírás? Az még hagyján, hogy a csavarboltban, a régi gépekhez kapni nem metrikus menetemelkedésű csavarokat. Ez rendben van. De a tv-ket, monitorokat miért nem cm-ben írják ki?