Berta Sándor

A spam e-mailek többsége Kínából származik

Egyre több és több kéretlen elektronikus levél önti el a felhasználók postaládáit, most kiderült, hogy a legtöbbjük Kínából érkezik.

A spam e-mailek száma az év eleje óta ismét 30-40 százalékkal nőtt. Legalábbis ezt állítja az izraeli anti-spam specialista biztonsági vállalat, a Commtouch. Gideon Mantel, a vállalat szóvivője a tapasztalataikról a Business Week Online nevű portálnak beszélt. Szerinte a kéretlen elektronikus levelek által jelentett probléma egyre komolyabb, ma már például átlagosan naponta 300-400 ezer spam-támadást regisztrálnak. Ezeknek az e-maileknek általában legalább 50 ezer - valódi vagy hamis - feladója van.

Mint Gideon Mantel elmondta éppen a tapasztalataik miatt kezdték el kutatni a vállalat szakemberei arra a kérdésre a választ, hogy honnan is jön ez a rengeteg e-mail. A kérdésre a választ úgy próbálták megkapni, hogy átvizsgáltak 300 ezer kéretlen elektronikus reklámlevelet a feladócímek után. A meglepetés ekkor érte a szakembereket: a felhasznált IP-címek 71 százaléka Kínából származik!

Gideon Mantel elmondása szerint ő maga is annyira meglepődött ezen a végeredményen, hogy a munkatársainak háromszor újra át kellett vizsgálniuk a 300 ezer spam e-mail IP-címeit. Ezzel persze az még korántsem bizonyosodott be, hogy a spammerek kínaiak, csupán csak az, hogy ezek az oldalak és címek kínai számítógépekhez kapcsolódnak vagy ezekhez köthetők. A spammerek pedig éppen annyira lehetnek amerikaiak, mint európaiak. Az is igaz egyébként, hogy a spam-leveleket általában nem a gazdag emberek szokták küldözgetni.

Kína tehát e tekintetben is előretör. Mint ahogy a kommunista államnak nem titkolt célja az sem, hogy hamarosan már ne az Egyesült Államokban, hanem nála legyen a legtöbb internetes felhasználó. Ugyanakkor furcsa visszásság, hogy minden ellen fellépnek, ami elüt az állam hivatalos véleményétől. Reméljük, hogy az internet-kávézók bezáratása helyett inkább majd hasonló keménységgel lépnek fel a spammerek ellen is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Charcoalgrin #13
    Sracok akkor a kovetkezo nagy Szovetseges tamadas celpontja Kina lesz?
    Mar latom az epp akktualis cowboy elnok nyilatkozatat:
    Ezek a spammelok veszelyeztetik a vilag biztonsagat, odamegyunk es rendet csinalunk. Isten ovja Amerikat!
    Az aktualis "kovacslaszlo" meg majd jol megmagyarazza: A magyar erdekek kikvanjak, hogy kinaban resztvegyunk a spam-ellenes bekefenntartasban. :)
  • Mice #12
    bár nem láttam mit írt az illető mert mire megnéztem ezt a cikket is már kikapták a hozzászólását és csak a sorszámból látom hogy volt, de

    nem mindenki csak olyanokkal levelezik aki már benne van a címlistában, (pl.: webmakik) így akármire is rakod a spamszűrőt semmitől nem véd meg

    amikor pedig jönnek ezerrel ezek a mocskos levelek a xanaxukkal meg a többivel, akkor (visszafogottan mondom:) nagyon!!!! nehéz megállni a nemprimitív viselkedést egy egy hülye napon és sokan a küldők közül még csak tisztában sincsenek azzal, hogy másnak mit okoznak vele vagy csak sza&nak rá!

    nekem volt egy ismerősöm akit miután megtudtam mit csinál (ezt) és nem tudtam meggyőzni elküldtem a .....
  • Cat #10
    azért használnak kinai meg tajvani proxikat az amerikai spammerek, mert náluk már büntethető
  • GABOR16 #8
    Megkéne tudni azt, hogy ki volt a Spam e-mailek kitalálója, és elkéne neki küldeni az összes létező Spam e-mailból tizet.
    Én egyébként rengeteget kapok, csak bevan kapcsolva a kéretlen levelek szűrése.
    Ezt nektek ti h***e kéretlen levelek!!!
  • mrzool #6
    Te sem gondolhatod komolyan, hogy a feladó alapján állítják fel ezeket a statisztikákat.:)) LOL.:))

    A helyzet az, hogy Kínában rengetegen neteznek, és több, különböző biztonságtechnikai cég felmérése szerint tényleg Kína a spam-király. Ez van.
  • [HUN]PAStheLoD #4
    pff , szerintem meg pont hogy nem kínából hanem USA ból .. ezt az ottaniak is nagyon jól tudják , de egyszerűbb egy izraeli "szakértő" szájába adni hogy az amúgyis ellenőrzött kínában ilyet lehet ...
  • bunny #2
    Blokkolni minden kínából jövő levelet. Sokat nem veszítenénk ...
  • davos80 #1
    Rizszablás közben spammelnek...