Gyurkity Péter

Az FBI tervei a spammerek ellen

Közel hat hónapja írta alá Bush amerikai elnök az első szövetségi spamellenes törvényt. Az azóta eltelt fél év alatt nem egy esetben helyezték vád alá a kéretlen üzenetek küldőit.

Az FBI tegnap számolt be a Kongresszusnak nyomozásáról, amelyben több mint száz jelentősebb spammer kilétét derítették fel. A spammerek azon személyek vagy csoportok, amelyek nem kívánt üzenetáradattal árasztják el postaládáinkat. Az FBI a közeljövőben a legveszélyesebb 50 személyt szeretné bűnvádi eljárás alá helyezni.

Jana Monroe, az FBI cyber részlegének igazgatóhelyettese a Szenátus Kereskedelmi Bizottsága előtt kijelentette: "Ezen tevékenység a számítógépekbe történő behatolások vagy cyber-csalások körébe tartozik és számos már létező törvényünkbe ütközik, melyek egyike a közelmúltban megalkotott spamellenes törvény is." Részletekbe nem bocsátkozott, mindössze annyit árult el, hogy még az idei év folyamán bűnügyi és polgári eljárásokat indítanak az említett törvény alapján.

Monroe a Kereskedelmi Bizottságnak is beszámolt a törvény életbe lépése - január 1. - óta eltelt időszakról. John McCrain bizottsági tag elmondása szerint egy év alatt az amerikai fogyasztókhoz eljuttatott kéretlen üzenetek száma jelentősen megnőtt. A spam napjainkban a teljes e-mailforgalom 64-83%-át teszi ki.

A spamellenes törvény hatása még nem egyértelmű, bár elemzők már életbe lépésekor is hosszú távú előnyeire helyezték a hangsúlyt és kiemelték, hogy idő kell a megfelelő bizonyítékok összegyűjtésére, amelyek alapján bűnvádi vagy polgári peres eljárás kezdeményezhető. A törvény bizonyos szabályok betartására, valamint a leiratkozás lehetőségének biztosítására kötelezi az üzenetek küldőit. Háromtól öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja viszont azokat, akik más számítógépek felett átvéve az irányítást, azokat spam-botnak használják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sniper #3
    Inkabb valami seggbekuros sittre kell berakni ezeket, aztan 2 a'nuszta'gitas kozt megtanuljak hogy nem szabad zaklatni az embereket minden szarral.
  • Darth Sith #2
    kinyírni az összes geci spammert!!!!!!!!
  • [HUN]PAStheLoD #1
    spam-bot <-- majd aztmondjuk önként jelentkeztek :D