Berta Sándor

Spamellenes törvényt fogadott el Maryland állam

Maryland amerikai szövetségi állam képviselőháza elfogadta saját külön spamellenes jogszabályát. Ez az első olyan törvény a CAN-SPAM-Act, vagyis az amerikai spamellenes jogszabály megalkotása óta, amelyet egy szövetségi államban megszavaztak.

A Maryland Spam Deterrence Act akkor lép hatályba, amikor aláírásával ellenjegyezte azt az állam kormányzója, Robert L. Ehrlich. A törvény szerint az a magánszemély, vagy vállalat, amely kéretlenül küld elektronikus reklámleveleket tíz évig terjedő börtön-, illetve pénzbüntetéssel sújtható. A legálisan végzett levélküldés és a spam-tevékenység között húzódó határt a törvényalkotók napi tíz, havi száz és évi ezer reklámlevélnél állapították meg. Ugyanakkor a jogszabály szerint tilos a címzett félrevezetése hamis feladói adatokkal is.

Az új törvény teljes mértékben összhangban van a Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography and Marketing Act of 2003-al, vagyis a 2003-ban George W. Bush amerikai elnök által ellenjegyzett CAN-SPAM törvénnyel. Az America Online (AOL) mindenesetre üdvözölte az új jogszabály hatályba lépését, különösképpen a szigorú büntetéseket tartotta példa értékűnek. Ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen a cég közreműködött a törvény létrehozásában. Curtis Lu, az AOL képviselője szerint, azok a személyek, akiknek ettől a rendelettől félni valójuk van, azok közel sem ártatlan báránykák, hanem "spam-veteránok", akik a teljes munkaidőben végzett polgári foglalkozásuk mellett molesztálják az embereket és az ügyfeleiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    van magyarországon is törvény, de SEMMILYEN szankció nincs benne, csak az hogy tilos, de ha megsértik nincs következménye
    a törléssel elvesztegetett idő (egy klikk) pénzbeli átszámítása kártéritéshez meg elég csekély érv
  • [HUN]PAStheLoD #1
    "spam-veteránok", akik a teljes munkaidőben végzett polgári foglalkozásuk mellett molesztálják az embereket és az ügyfeleiket.

    ez tetszik :DD email ben molesztálás ;>


    amugy tényleg nemrossz a törv. mo-ra sem ártana