Spencer

Strapabíró új notebook merevlemez a Hitachitól

A Hitachi Global Storage Technologies bejelentette hordozható számítógépekbe szánt legújabb merevlemezét, mely elsősorban arról ismerszik meg, hogy 40 GB-os adattároló kapacitással rendelkezik, illetve, hogy minden korábbinál ellenállóbb a környezeti behatásokkal szemben.

A 300 és 400 GB-os kapacitású high-end kategóriás modelljeit nemrégiben bemutató vállalat a most debütált 2,5 colos winchester újdonság révén tovább kívánja erősíteni notebook piaci pozícióját. A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy az újgenerációs mobil merevlemez fejlesztése közben az ütésállóságra, illetve az író/olvasó fejek megbízható működésére helyezték a fő hangsúlyt, ennek eredményeképp pedig egy roppant ellenálló, strapabíró új adattároló termék jött létre.

A 4200-as percenkénti fordulatszámú új Hitachi winchester működés közben 2 milliszekundumig akár 300 g-nek megfelelő ütést is zokszó nélkül elvisel. Ez egyébként 50 százalékkal nagyobb ütést jelent, mint amekkorát a gyártó korábbi 4200-as percenkénti fordulatszámú notebook merevlemeze kibírt, ezzel párhuzamosan pedig az újdonság kétszer tartósabb, mint elődje volt. Az új merevlemez egyébként elődjéhez hasonlóan 139 dollárba, vagyis mintegy 28 ezer forintba kerül.

"A konkurensek kínálatában nincsenek a mi most debütált újdonságunkhoz hasonló termékek. Úgy gondolom, hogy ellenállósága és megbízhatósága révén legújabb mobil adattárolónk alaposan felkelti majd a notebookok gyártásával foglalkozó cégek érdeklődését" - nyilatkozta a Hitachi egyik munkatársa, aki szerint az új merevlemez elméletileg akár golyóállónak is nevezhető.

A Hitachi Global Storage Technologies termékskálájában 60 GB-os és 80 GB-os notebook winchesterek is fellelhetők, azonban jelen pillanatban a 40 GB-os modellek örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. A notebook merevlemezek világpiacán jelenleg 44 százalék körüli a 40 GB-os modellek részaránya, ami a 20 GB-os modellek piacról történő kikopását követően még az idén várhatóan 60 százalék fölé fog növekedni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!