Spencer

Újabb 1 colos merevlemezek a Hitachitól

A Hitachi Global Storage Technologies bejelentette, hogy a közeljövőben ki fogja adni a mindössze 1 colos méretű Microdrive merevlemez különböző digitális eszközökbe, így például többek közt hordozható zenelejátszókba fixen integrálható új változatát.

A vállalat jelen pillanatban olyan Microdrive winchesterek forgalmazásával foglalkozik, melyek a hordozható flashmemóriákhoz hasonlatos módon könnyedén ki-be tehetők a digitális fényképezőgépekbe, illetve egyéb hasonló eszközökbe.

Előrehaladott fejlesztéseket folytatunk a jelenlegi Microdrive merevlemezek azon új verzióival, melyeket elsősorban arra szánunk, hogy a gyártók beágyazzák különböző termékeikbe, vagyis hamarosan elő fogunk rukkolni az első nem mozgatható Microdrive meghajtókkal, nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Bill Healy, a Hitachi Global Storage Technologies fogyasztói elektronikus eszközökbe szánt adattároló megoldások fejlesztésével foglalkozó részlegének az alelnöke. Healy utalt arra, hogy a fix beépítésre szánt Microdrive-ok révén a gyártók akár jelentős mértékben is csökkenthetik költségeiket, ezenkívül pedig a korábbiaknál kisebb fizikai méretű eszközökkel jelenhetnek meg a piacon, ami fokozza versenyképességüket.


Az Apple Computer idén januárban jelentette be legújabb hordozható digitális zenelejátszóját, az iPod Minit, mely a napokban jelent meg a kereskedelmi forgalomban. Ebben az eszközben a Hitachi 4 GB-os adattároló kapacitással rendelkező Microdrive meghajtója teljesít szolgálatot, fixen beépítve, vagyis az Apple Computer ez esetben nem használta ki, hogy a jelenleg elérhető Microdrive-okat kifejezetten úgy tervezték, hogy könnyen cserélhetők legyenek. Healy szerint a speciálisan fogyasztói elektronikus eszközökbe történő beágyazásra szánt új Microdrive-ok illesztőfelülete jóval egyszerűbb és kisebb lehet, mint a korábbi modelleké.

Mostanság egyre több cég lát fantáziát a miniatűr merevlemezekben. A Hitachin kívül többek közt a Cornice, a GS Magicstor és a Toshiba is forgalmaz ilyen termékeket. Utóbbi vállalat például nemrégiben jelentette be világrekorder újdonságát, egy mindössze 0,85 colos, elsősorban újgenerációs mobiltelefonokba szánt mini winchestert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!