Spencer

A Dell kijavította csúcskategóriás notebookjainak hibáit

A Dell újra megkezdte a high-end kategóriás Inspiron XPS hordozható számítógép kereskedelmi forgalmazását azt követően, hogy egy váratlanul felbukkant probléma miatt az elmúlt héten fel kellett függesztenie a notebook szállítását.

Mint ismeretes, az Inspiron XPS a Dell első kifejezetten fanatikus számítógépes játékosoknak szánt nagy teljesítményű notebookja. "A múlt héten egy nem várt problémára bukkantunk az Inspiron XPS és Inspiron 9100 sorozatú hordozható számítógépek kapcsán. Az elmúlt napokban sikerült lokalizálnunk, majd pedig megoldanunk a problémát és a lehető legalaposabb tesztek elvégzését követően újraindítottuk az említett termékek kereskedőkhöz történő szállítását" - nyilatkozta Venancio Figueroa, a Dell egyik szóvivője. Figueroa nem kívánt részletekbe menni a hirtelen felbukkant probléma kapcsán és azt sem árulta el, hogy az ügy körülbelül hány Dell vásárlót érintett. "A hibát a Dell munkatársai fedezték fel, és cégünk mindent megtett annak érdekében, hogy a felhasználóknak ne kelljen foglalkozniuk a történtekkel" - mondta a szóvivő.

A kereskedelmi forgalomban az elmúlt hónapban debütált Inspiron XPS olyan processzorral, grafikus megoldással és hangrendszerrel van felvértezve, hogy maximális mértékben kielégítse a játékos kedvű felhasználók igényeit. A hordozható számítógép részét képezi többek közt egy 3,4 GHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel Pentium 4, vagy Intel Pentium 4 Extreme Edition processzor, egy ATI Technologies féle, 128 MB memóriával ellátott Mobility Radeon 9700-as grafikus rendszer, egy 60-80 GB kapacitású merevlemez, 512 MB - 2 GB méretű, 400 MHz-es frekvenciájú DDR (Double Data Rate) memória, egy DVD-RW-meghajtó, négy USB 2.0 port, valamint egy IEEE 1394 port.

Az internetes fórumok szerint a közelmúltban Inspiron XPS, illetve valamivel olcsóbb Inspiron 9100-as notebookokat vásárló felhasználók elsősorban véletlenszerű lefagyásokra, illetve a grafikus megjelenítéssel kapcsolatos hibákra panaszkodtak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!