JohnnyCage

Az AMD bebiztosítaná magát az Intergraph ellen

A processzorgyártó AMD nem kívánja megvárni, amíg az Intergraph az Intel után a társaságot is bepereli szabadalomsértésért, és megpróbálja előre kizárni az esetleges lépés lehetőségét.

Az Advanced Micro Devices (AMD) január első felében a bírósághoz fordult, hogy érvényteleníttesse az Intergraph azon szabadalmait, amelyek a társaság egykori Clipper processzorához kapcsolódnak, és amely alapján a cég az Intel után az AMD-t is be tervezi perelni. Az AMD a Clipper chiphez kapcsolódó szabadalmak egy részének érvénytelenítése mellett azt várja a bíróságtól, hogy az állapítsa meg: A társaság processzorai nem sértik az Intergraph szabadalmait. A Sunnyvale-i (Kalifornia) székhelyű chipgyártó kártérítést érthető okból nem követel az Intergraphtól.

Az AMD megelőző lépése egyébként egyáltalán nem megalapozatlan. Az Intergraph korábban ugyanis az Intelt is beperelte szabadalmainak megsértése miatt, és a chipóriás később 300 millió dollárt fizetett a cégnek a peren kívüli megállapodásért.

Miután 2002 áprilisában az Intergraph megállapodott az Intellel, a társaság a chipóriás ügyfeleit kezdte perelni hasonló okokból. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Intergraph figyelmét ezúttal az AMD x86-64 alapú 64/32 bites processzorai keltették fel, vagy a társaság a korábbi, 32 bites chipekben vélte felfedezni szabadalmait. A lépés időzítése azonban az előbbi esetet valószínűsíti.

Az Intel ellen indított 1997-es perében az Intergraph kezdetben a cég Pentium processzorait célozta, a Clipper chipek egykori kifejlesztője később azonban az Intel 64 bites Itanium platformjára is kiterjesztette az ügyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • valaé valaé ná #5
    Ők találták volna fel a spanyolviaszt ?
  • [HUN]PAStheLoD #3
    ebben igazad van :]

    de azért ejthettek vóna 1 szót erről a tuti csipről is
  • Cat #2
    végülis, a részvényesek számára teljesen mindegy hogy egy cég pereskedésekkel vagy gyártással termel nyereséget, lényeg hogy az osztalékot megkapják
  • Darth Sith #1
    no comment. :)