JohnnyCage

Appalbred: a Duron utódja?

Egyes hírforrások jelentése szerint a processzorgyártó Advanced Micro Devices (AMD) az Appalbred chipekkel kívánja tovább vinni az alsókategóriás Duron termékcsaládot.

Az AMD.com.ua értesülései szerint hamarosan megjelenik az az Appalbred elnevezésű processzor, amelyet az AMD a kifutó Duron chipek utódjának szán az alsó árszegmensben. A weboldal "megbízható hírforrások"-ra támaszkodva bejelentette, hogy az Appalbred chipek kezdetben 1400-as, 1600-as és 1800-as modelljelzéssel látnak napvilágot, nagykereskedelmi darabáruk pedig 32, 39, illetőleg 47 dollár lesz.

Az AMD.com.ua weboldal egyik támogatója az osztrák Chi Electronics, amelynek a processzorgyártó AMD az egyik hivatalos beszállítója. Éppen ezért feltételezhető, hogy a társaság, és a weboldal tisztában van a processzogyártó közeljövőt illető terveivel.

Az AMD hivatalos árlistáján jelenleg mindössze két Duron változat található, a 39 dolláros 1,2 GHz-es modell, valamint a 44 dollárba kerülő 1,3 GHz-es változat. Amennyiben az AMD.com.ua jelentése igaznak bizonyul, az Appalbred ezen Duron modelleket fogja leváltani, vagy legalábbis egy új processzormagot bevezetve kibővíteni.

A hírek szerint az új chipet a legtöbb 266 MHz-es rendszerbuszra épülő Socket-A alaplap támogatni fogja, tehát az Appalbred ideális bővítési lehetőség lesz számos Athlon és Duron felhasználó számára. A 266 MHz-es FSB-t alkalmazó chipkészletek támogatásából ráadásul arra is következtetni lehet, hogy az új alsókategóriás AMD chip rendszerbusz órajele 266 MHz lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #6
    Mindkét verzió megtalálható, bár lehet, hogy az Appalbred a nyerő (to appal: megöbbenteni, meghökkenteni)...
    Amúgy meg hajrá Intel
  • Demon Eyes Kyo #5
    Nem fogja megszedni magát, mert 1800 manapság már nem nagy durranás, nem egy hűdefasza gép játékra. Irodába pedig egy 1G-s proci is megteszi.
  • [HUN]PAStheLoD #3
    na és? Szeggye...
  • Zoldalma #2
    Rafer :o)