Spencer

A vártnál jobban teljesít az AMD

Az Advanced Micro Devices (AMD) munkatársai bejelentették, hogy a vállalat harmadik negyedéves vesztesége a processzor eladási mutatók jelentős javulásának köszönhetően jóval kisebb, mint azt korábban sejteni lehetett.

A sunnyvale-i székhelyű chipgyártó 31 millió dolláros, részvényenként 9 centes veszteségről, valamint 954 millió dolláros negyedéves árbevételről számolt be. Összehasonlításképp, a tavalyi esztendő hasonló időszakában az AMD vesztesége még több mint 254 millió dollár, részvényenként 74 cent volt, forgalma pedig alig érte el az 508 millió dollárt.

Gazdasági szakemberek korábban azt jelezték előre, hogy az AMD harmadik negyedéves árbevétele 858 millió dollár, részvényenkénti vesztesége pedig körülbelül 36 cent lesz, vagyis a vállalat által most közölt végleges eredmények alaposan meghaladták a korábbi várakozásokat. Szakértők szerint nem meglepő, hogy az AMD a vártnál jobban teljesített, ugyanis a személyi számítógépes szektor mostanság általában véve jól teljesít. Ismeretes, hogy a világ legnagyobb chipgyártójaként nyilvántartott Intel néhány nappal ezelőtt ugyancsak kiváló gazdasági mutatókról számolt be, a Gartner Dataquest és az IDC piackutató cégek legfrissebb jelentéseiből pedig kiderül, hogy a harmadik negyedévben mintegy 14-16 százalékkal növekedtek a PC-s eladások.

Az AMD munkatársai a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a vállalat jó teljesítménye elsősorban annak köszönhető, hogy az AMD gyártmányú processzorok és flashmemória chipek az elmúlt hetekben-hónapokban rendkívül kelendőek voltak a piacon. Említésre méltó, hogy az említett időszakban növekedett az eladott AMD processzorok és flash memóriák átlagára. "Örömmel közölhetem, hogy lényegében a világ összes régiójában javítottunk korábbi teljesítményünkön, termékeink mostanság egyre népszerűbbek a vásárlók körében" - nyilatkozta Robert Rivet, az AMD egyik vezető munkatársa.

Hector Ruiz, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a vadonatúj Athlon 64 processzorok piaci debütálása sikeresnek mondható, valamint utalt arra, hogy az AMD várhatóan csak a jövő esztendő közepén kezdi meg első, 0,09 mikronos gyártási technológiával készülő mikroprocesszorainak forgalmazását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)