JohnnyCage

A bíróság elutasította a muzulmán ex-vezető AMD elleni vádait

Az amerikai bíróság a processzorgyártó Advanced Micro Devices-nak (AMD) adott igazat abban a perben, amelyet a társaság egyik korábbi vezetője indított, mivel állítása szerint muzulmán vallása miatt került hátrányos helyzetbe.

Walid Maghribi, az AMD egyik korábbi vezetője azzal vádolja a processzorgyártót, hogy az akadályokat állított karrierje elé, miután kitudódott, hogy muzulmán vallású volt, nem pedig keresztény. Maghribi mindezt állítása szerint a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás sorozatot követően közölte Jerry Sanders igazgatósági elnökkel.

Mint az AMD flash memória üzletágának vezetője, Maghribi nem sokkal később felsőbb kérésre kénytelen volt olyan módon megváltoztatni a társaság Fujitsuval előkészített szerződését, amely szerint a két cég által alapított Spansion elnevezésű közösvállalkozásban már beszűkültek lehetőségei.

Maghribi három hónappal a Jerry Sandersnek tett bejelentés után úgy érezte, hogy elvesztette bizalmát a Sunnyvale-i (Kalifornia) székhelyű processzorgyártónál, és elhagyta a társaságot, amelynél már több, mint 16 éve dolgozott. Az ex-vezető nem sokkal később, 2002 áprilisában indított pert az AMD ellen. Miután a bíróság a közelmúltban azonban meghallgatta Jerry Sanderst, illetve Hector Ruiz vezérigazgatót, alaptalannak ítélte a társaság ellen felhozott vádakat.

A felperes saját elmondtása szerint csalódott a bíróság döntése miatt, de tiszteletben tartja azt. Maghribi azt egyelőre még nem döntötte el, hogy fellebbez-e az ítélet ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!