Berta Sándor

Lovaggá ütik Bill Gatest

Lapértesülések szerint hamarosan a brit királynő lovaggá üti Bill Gatest. A Telegraph című lap információját időközben megerősítette közleményében a brit kormány is.

A Microsoft első embere ma, vagyis január 26-án egy olyan konferencián vett részt és mondott beszédet, amelyet Gordon Brown brit államkincstárnok rendezett meg. Bill Gates az Advancing Enterprise nevű témához szólt hozzá.

A lovaggá ütést - amellyel az amerikai szakember is tagja lesz az Order of the Empire nevű társaságnak - Richard Brown kezdeményezte. A redmondi szoftveróriás vezetője a jeles elismerést az indoklás szerint azzal vívta ki, hogy: "kiemelkedő módon járult hozzá többször is a gazdaság, a foglalkoztatás és a nevelés felemelkedéséhez Nagy-Britanniában". Ezen kívül jelentős segítséget nyújtott a Brit Nemzetközösség államaiban lévő szegénység felszámolásához, illetve támogatta a fejlődő országokat is.

Január elején vált ismertté, hogy hasonló megtiszteltetés érte a WWW feltalálóját és atyját, Tim Berners-Lee-t is. Az utóbbi úriember is megkapta a Knight of the British Empire, vagyis a Brit Birodalom Lovagja címet, ám Bill Gates csupán a "honour KBE" "fokozatot" kapja meg, mivel se nem brit állampolgár, se nem állampolgára egyetlen brit nemzetközösségi országnak sem.

A különbség annyi, hogy a "Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire" kitüntető cím birtokosaként Gates nem viselheti a "Sir" előnevet, csupán a "tiszteletre méltó lovag" vagy a "KBE" rövidítést a neve előtt. A brit kormány közleményéből az is kiderült, hogy a ceremóniára egy közelebbről meg nem nevezett időpontban kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #104
    A GIMPen jót nevettem. A LaTeX-et a QXPress ellenfelének szántad? Tény, hogy nagyon szépen lehet benne matematikai képleteket rajzolgatni, de Knuth apánk is csak erre szánta... :)
  • mrzool #103
    A GIMP szerinted alternatíva az Ulkesh által felsorolt dolgokra?

    Mert akkor felesleges bármiről is beszélni, én kérek elnézését.:)) Azért egyszer próbálj meg bemenni egy nyomdába, és ejtsd ki a GIMP szót.:)
  • mrzool #101
    >"Igazabol meg soha nem lattam lefagyni" Te tényleg ennyire hülye vagy?

    Ugyan nem nekem szólt, de hadd osszam meg veled a személyes tapasztalatom: a munkahelyemen 26 napja megy egyfolytában az XP (csak lockolva van, ha épp nem dolgozom), újraindítás és bármi probléma nélkül. Szerintem bírná tovább is...
  • sztavrosz #97
    "Igazabol meg soha nem lattam lefagyni" Te tényleg ennyire hülye vagy?
  • sztavrosz #96
    Ulkesh: "Minosegi hardveren meg nem lattam XP-t fagyni.."
    Asszem többet nem is kell mondanod.
  • Sub #95
    Hát igen az üzlet err?l szól! Hogyan taposd ki a másik belét illetve hogyan verd át...
  • Pheel #91
    Egy újabb jövőbelátó? Üdv a csapatban!
  • Geeryy #85
    :P
  • Pheel #84
    Gratulálok, hogy sikerült rájönnöd egy 7 éves - és 4 utóddal rendelkező - operációs rendszer óriási és egyben halálosan fenyegető hibáira! Kapsz egy hangszórót.
  • sztavrosz #83
    Ezért kell lovággá ütni

    Windows 98-ban gyilkos hiba:
    1. Válaszd a Start menü-t, Futtatás és ird be: "con/con".
    !FIGYELEM! Kék halált okoz, megfagy a rendszer! Ne probáld ki internetkapcsolatban !!!

    Windows 98 hiba 1:
    1. Az Asztalon klikkelj az egered jobb gombjával, és válaszd az Új-at, és ott a Parancsikon-t.
    2. A megnyilt ablak baloldalán ha megfigyeled a képet: Olvashatatlan a Start felirat és felette függöleges irással az olvashatod, hogy: Windows95 !!!
    Windows 98 hiba 2:
    1. Az Asztalon klikkelj az egered jobb gombjával, és válaszd az Új-at, és ott a Parancsikont. Ezután a megnyiló ablakban a Mégsé-re.
    2. Ismételd meg az 1-es lépést még 2-3 szor. Ha sikerült láthatod, hogy kb harmadikra az Új-ra már üres menü nyilik meg!

    Windows 98-ban rejtélyes Tálca menü:
    1. Tartsd nyomva a Ctrl-t.
    2. Válaszd a Start menü/Beállitások/Tálca és Start menü...-t.
    3. Máris ott egy harmadik fül: DeskBar beállitásai, ami üres!

    ÉS EZ CSAK EGY A SOK KÖZÜL és ne jöjjetek azzal [MODERÁLVA - elfogadhatatlan stílus] bill imádó [MODERÁLVA - elfogadhatatlan stílus]k, hogy bezzeg az XP, mert az eltud szállni, mint a qrva élet.