Spencer

4,8 GB-os 1 colos merevlemez a Magicstortól

A Magicstor nevezetű kínai vállalat egy nem kevesebb mint 4,8 GB adat tárolására képes, mindössze 1 colos méretű miniatűr merevlemezzel rukkolt elő, ily módon jelen pillanatban a Magicstor ezen újdonsága a világ legnagyobb tárolókapacitással rendelkező 1 colos winchestere.

A cég képviselői elmondták, hogy az új mini merevlemez várhatóan elsősorban a fogyasztói elektronikus eszközök gyártásával foglalkozó cégek körében lesz népszerű, illetve utaltak arra, hogy a 4,8 GB-os változat mellett egy olcsóbb, 2,2 GB kapacitású modell is megtalálható a termékskálában.


"Az 1 colos Magicstor merevlemez a legfejlettebb technológiákra építkezik, ennek köszönhetően minden teljesítmény-, illetve kapacitásbeli igényt maximálisan képes kielégíteni. Ideális adattároló megoldást jelent digitális fényképezőgépek, kéziszámítógépek, notebookok, hordozható digitális zenelejátszók, videolejátszók és egyéb fogyasztói elektronikus eszközök számára" - nyilatkozta David Wu, a Magicstor elnök-vezérigazgatója, aki elmondta, hogy a cég laboratóriumaiban már javában folynak egy még kisebb méretű, 0,8 colos merevlemez prototípus fejlesztési munkálatai.


A merevlemez alig nagyobb egy memóriakártyánál

Mostanság alaposan felforrósodott a levegő a kisméretű merevlemezek piacán, ugyanis egyre több gyártó jelenik meg ebben a szektorban. A miniatűr winchesterek ár/kapacitás mutatója általánosságban véve jobb, mint a konkurens, szilícium chip alapú flashmemóriáké, igaz sokan egyelőre idegenkednek az ilyen adattároló megoldásokra épülő elektronikai eszközök vásárlásától, mondván, hogy a winchesterek a flashmemóriákkal ellentétben meghibásodásra hajlamos, mozgó alkatrészeket tartalmaznak. Mindenesetre az IDC piackutató cég legfrissebb jelentéseiből kiderül, hogy míg a tavalyi esztendőben 750 ezer, addig idén már várhatóan nem kevesebb mint 1,5 millió 1 colos merevlemez kerül forgalomba világszerte.


A Magicstor jövőbeli tervei

A konkurensek közül a Hitachi termékskálájában fellelhető egy 4 GB kapacitású 1 colos modell, a Cornice pedig a napokban jelentette be hasonló fizikai méretű, 2 GB-os merevlemezét. A Toshiba a napokban Las Vegas-ban zajló CES (Consumer Electronics Show) szakkiállításon mutatta be 0,85 colos méretű, 2 GB-os és 4 GB-os merevlemezeit, ezek az újdonságok azonban egyelőre csak prototípus szinten léteznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AMD Norbee #8
    kira!!
  • Cowek #7
    Jó mert nem szorul a rackembe :-)))
  • davos80 #6
    Jóvan, nem érted a poént...
  • Caby #3
    Hogy te mekkora egy gy.i.k vagy Davos80 >) Azért számítástechnikai honlap/fórum és szerintem istencsászáááár =D
  • davos80 #1
    Sg = merevlemez hírmagazin?