Spencer

2 GB-os 1 colos merevlemez a Cornice-tól

Egy longmonti (Colorado) székhelyű kis cég, a Cornice bejelentette, hogy megkezdte második generációs, mindössze 1 colos méretű merevlemezének a forgalmazását, mely 1,5 GB helyett immár 2 GB adat tárolására képes.

A cég vezetői nem titkoltan abban reménykednek, hogy a nagy kapacitású miniatűr merevlemez nagy népszerűségnek örvend majd a videokamerák, a hordozható digitális zenelejátszók, illetve GPS eszközök gyártásával foglalkozó vállalatok körében. A kártyalapnál alig nagyobb winchesteren több mint háromórányi VHS minőségű videóanyagot tárolhatnak el a felhasználók - volt hallható a hivatalos termékbejelentésen.

Dave Reinsel, az IDC piackutató cég elemzője szerint a Cornice újgenerációs mini merevlemezével a közeljövőben várhatóan számos különböző hordozható digitális eszköz esetében találkozhatunk majd. Reinsel úgy véli, hogy a Cornice újdonsága komoly sikerre számíthat a piacon, noha meg kell majd küzdenie a szilícium chip alapú, mozgó alkatrészeket nélkülöző flashmemóriákkal. Az elemző utalt arra, hogy a digitális videokamerák gyártásával foglalkozó cégek a jövőben egyre több olyan új modellt fognak piacra dobni, melyek nem mágneses elven működő winchestert, hanem optikai elven működő újraírható DVD-lemezt használnak adattárolásra. A Cornice-féle új merevlemez nagy sikerre számíthat, de nem a digitális videokamerák piacán, ugyanis véleményem szerint ebben a szektorban nincs nagy jövőjük a winchestereknek, mondta Reinsel.

Mostanság egyre többet lehet hallani arról, hogy az egykor lényegében csak a személyi számítógépekben fellelhető merevlemezek egyre inkább meghódítják a fogyasztói elektronikus eszközök piacát, hiszen lényegében nem telik el hét anélkül, hogy egy-egy gyártó ne jelentene be egy új merevlemezes digitális videorekordert, vagy éppen zenelejátszót. E héten például a Royal Philips Electronics mutatott be két vadonatúj hordozható audiólejátszót, melyek közül az egyik a Cornice előző generációs, 1,5 GB kapacitású merevlemezével van felvértezve. A Cornice most bejelentett 2 GB-os újdonsága ezres tételben történő vásárlás esetén 70 dollárba, vagyis mintegy 14 ezer forintba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Benedekco #4
    1000-res tételben!!! és gondolom most nincs zsebben 17000000 Ft-od :DDD
  • SoDI--- #2
    Szerintem meg éppen hogy rohadt olcsó ahhoz képest, hogy milyen picike...
  • Darth Sith #1
    nem rossz, csak kicsit mehet lejjeb az ára. de amúgy nekem tetszik. :D